gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

21.03.2022 Ve jménu streamů - rozhovor - díl 7. (Pavel Černý)    PDF Tisk Email
Rozhovory
Jednou z mála dam, které se streamování věnovaly, je Pavla Aschenbrennerová, známá jako Ashena. Můžete ji potkat s kytarou převážně v moravské části republiky. Dříve měla kapelu, nyní hraje vlastní písničky sama. Ze všech doposud dotázaných příšly její odpovědi absolutně nejrychleji.
Jak ses na každý streamovaný díl připravovala?
Ashena
Ashena
archiv
Příprava se vždy odvíjela od toho, jaký typ streamu ten večer byl. Některé jsem z časových možností vysílala pouze přes mobil, takže pak to bylo o tom, zda chci dojet na nějaké jiné místo, nebo vysílám z domova. Velmi se mi ale líbil styl Martina z kapely Kofe@Vlna, proto jsem si i napsala o pár rad, jaké vybavení on sám používá a jak docílit tak hezkého obrazu. Co se zvuku týče, mám doma k dispozici studiové mikrofony, takže tam jsem si rady věděla. No, a postupem času jsem si pořídila lepší webku, lepší počítač a streamovací program. Také jsem jezdila vysílat se svým fotografem Markem Gerhardem (www.marekgerhard.com) do různých kaváren, či hospůdek a tam se o obraz staral Marek. Marek mi natočil i krásný úvod k jednomu streamu - odpočet :)  Co se programu týče, ten jsem si nikdy moc dopředu nedělala, ale byly i speciální streamy, třeba jeden narozeninový, kam jsem připravila ke každému z oslavenců malou prezentaci o tom, kdo je a nasdílela jsem tak mezi pravidelné posluchače životy těch druhých, aby se mohli vzájemně i trochu poznat. Všechny odvysílané streamy lze najít mém Youtube a některé i na Facbook profilu.
Co tě během série pořadů mile překvapilo nebo naopak nepotěšilo?
Ashena s kapelou
Ashena s kapelou
archiv
Vždy to byly krásné reakce posluchačů a mnozí z nich byli pravidelnými návštěvníky. Vymyslela jsem i nějaké soutěže do streamů, ať je tam živěji. Celkově, když jsme nemohli za kulturou společně, bylo hezké mít lidi ve spojení alespoň takhle. Nepotěšilo? Možná jen to, když jsem ze zdravotních důvodů nějaký stream musela zrušit.
Co v současné době připravuješ pro své posluchače? Dojde ještě na nějaký stream?
V současné době se zaměřuji na novou tvorbu a na vystoupení, která mne čekají. Pro ty, kteří by rádi věděli, kde mě můžou najít: www.ashenabrennerova.cz. Ráda bych letos pro ty, kteří si to žádají, vydala zpěvník s akordy, a co se streamu týče – určitě nějaký ano. Chystám se i na live přenos některého koncertu a ke konci roku bude i soutěžní stream o nějaké dárečky.
Všechny zdravím a opatrujte se.
A já se k jejímu pozdravu a přání připojuji.

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
2223
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib