gototop
20.07.2022 Folkové prázdniny nabízejí Ostrovy poezie (Michal Schmidt)    Tisk
Festivaly
Oblíbený festivalový prostor Staré tkalcovny letos zaplní Ostrovy poezie. Připravili je dva výtvarníci Matěj Forman a Lukáš Urbánek a jeden básník Radek Malý s přáteli. Velkolepému prostoru budou dominovat ony „ostrovy poezie“ zahrnující výtvarné zpracování mimo jiné knih Ptačí sněm Petra Síse, Moře slané vody Radka Malého a Pavla Čecha, Racek jede na prázdniny Milady Rezkové a Lukáše Urbánka, Zanzibar jak vyšitý Radky Dráčkové, poezie Suzanne Renaud, Bohuslava Reynka a Jana Skácela.
Na návštěvníky bude také čekat tradiční kavárna, tančírna tanga, knihkupectví poezie (s Dlouhou punčochou), knihovna, dětský koutek, biograf, dílny a ateliéry.
Ostrovy poezie ve Staré tkalcovně
Ostrovy poezie ve Staré tkalcovně
Velmi doporučujeme komentovanou prohlídka ostrovů poezie s básníkem a dramaturgem instalace Radkem Malým (úterý 26.7. 15:30), také jeho básničkovou dílnu (středa 27.7. 11:00), hudební dílnu na všechny typy melodických nástrojů s britským duem The Rheingans Sisters (středa 27.7. 15:30), hudební dílnu hry na banjo s mladou američankou Norou Brown (čtvrtek 28.8. 11:00) a autorská čtení s Jiřím Plockem (25.7.), Adélou K. Vančurou (28.7.) a Milanem Tesařem (29.7.). Vedle toho můžete shlédnout řadu filmů a navštívit dílny a koncerty – vše najdete na samostatných programových letácích.
Děkujeme za spolupráci všem autorům, nakladatelstvím Albatros, Labyrint, Petrkov a Prodos a panu Hejátkovi, který nám opět umožnil využít krásnou Starou tkalcovnu.
Otevření prostoru Staré tkalcovny v areálu CETT/HABITAT (u řeky v Náměšti nad Oslavou) v neděli 24.7. od 13 hod. (program nedělního divadelního odpoledne od 14 do 17 hod.), pak od pondělí 25.7. do soboty 30.7. bude otevřeno od 9:00 do 16:30 (s programem: filmy, tančírna, besedy, workshopy).
Sváteční odpoledne u Staré tkalcovny
Sváteční odpoledne u Staré tkalcovny
Sváteční nedělní odpoledne
je připraveno pro děti i dospělé v areálu Staré tkalcovny u řeky Oslavy. Děti se mohou těšit na divadelní vyprávění O zvědavém slůněti aneb Jak sloni k chobotu přišli. Výpravné představení v provedení divadla Dellarte vzniklo podle bajky R. Kiplinga Sloní mládě, což napovídá, že děti kromě slůněte uvidí i další členy jeho africké rodinky - velké loutky sloních rodičů, žirafy, hrocha, krokodýla, opice a mnoha jiných.  
Ocitnou se tedy v Africe a rovněž uslyší spoustu pěkné muziky. Další je pohádka O Sněhurce, kterou zahraje divadlo LokVar a divadlo Dellarte představí klasickou lidovou pohádku vycházející z tradice rodinného divadla Dlouhý, široký a bystrozraký. Po celou dobu si můžete v dílnách a ateliérech vyrobit například čepičku s vrtulkou, pastýřskou píšťalu, šperky z vinutých perel, nebo si pohrát s pískem v Pískohraní. Můžete si koupit krásnou knihu v knihkupectví Dlouhé punčochy, pohrát si ve Sládkovně či dětském koutku, navštívit Stínodílnu Divadla Líšeň a vyrobit si loutku podle vlastní fantazie, žonglovat se slovy můžete v ateliéru divadla KUFR, vyfotit se na památku ve fotoateliéru Folkových prázdnin nebo jen tak zakotvit v kavárně a v klidu pozorovat všechnu tu krásu kolem.
36. ročník mezinárodního multižánrového festivalu Folkové pázdniny v českých premiérách opět nabízí přesahovou hudbu z celého světa, výkvět britského a irského folku, americké hvězdy velkého formátu, to nejlepší z domácí scény a unikátní projekty, v nichž se zrcadlí potřeba dramaturga vnímat hudbu jako zásadní umělecký impuls pro hlásání kulturní tolerance, vzájemného poznání a oslavy rozdílnosti.
Další informace najdete na webových stránkách www.folkoveprazdniny.cz

Hlavní program
Hlavní program

Folkové prázdniny
Náměšť nad Oslavou 23. července – 30. července 2022

 

Sdílet na...
Kam dál?

» Folkové prázdniny 2022 (Michal Schmidt)

» Irský den na letošních Folkových prázdninách (Michal Schmidt)

» O nočních koncertech na letošních Folkových prázdninách (Michal Schmidt)

» Domácí součást programu Folkových prázdnin (Michal Schmidt)

» Jižní a Severní Amerika vysílají na Folkové prázdniny silnou reprezentaci (Michal Schmidt)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib