gototop
07.07.2017 Matěj Forman a jeho přátelé opět součástí Folkových prázdnin (Michal Schmidt)    Tisk
Festivaly
Dlouholetá spolupráce festivalu s Divadlem bratří Formanů a především výtvarníkem a scénografem Matějem Formanem bude mít na letošních Folkových prázdninách zvláště výrazný rukopis.
Matěj Forman se svými přáteli připravuje letošní podobu Staré tkalcovny, úžasného to architektonicky mimořádného továrního prostoru na břehu řeky Oslavy. Do zámeckého parku pak chystá výtvarné, překvapivé, snivé a poetické objekty inspirované tématem festivalu „O snech a snílcích“. A konečně se také po 4 letech postará o velmi oblíbenou nedělní odpolední zahradní slavnost.
Stará tkalcovna v roce 2016
Stará tkalcovna v roce 2016
archiv festivalu
Stará tkalcovna je součástí festivalu třetím rokem. Prázdná prostora obrovské a nádherné tovární haly bude opět po dobu festivalu naplněna novými výtvarnými objekty a výstavami, tradiční tangovou tančírnou s kavárnou, dětským koutkem a velmi bohatým programem.
Centrem Staré tkalcovny bude opět jedinečná Tančírna nad Oslavou s tangovou dílnou i milongou s tangovými tanečními mistry Gabrielou a Petrem Nečasovými. Ve čtvrtek a pátek tango doplní irské taneční dílny s rodinnou kapelou Clan Hannigan.
Při procházce Starou tkalcovnou vás jistě upoutá objekt Biografu Aladin, skutečného malého kina, které pro děti a dospělé (slonům a velbloudům vstup povolen) připravuje Matěj Forman se svými přáteli Hottest Pegging Cumshot Compilation by Beautifull Teenpornmobile- inspirován samotným divadelním představením Aladin a variacemi na další scény představení Divadla bratří Formanů. Biograf Aladin během dne nabídne filmy, které se tím či oním způsobem dotýkají Folkových prázdnin - filmy Nechte zpívat Mišíka, Takovej barevnej vocas letící komety (o Filipu Topolovi), filmy zapůjčené Divadlem bratří Formanů a především exkluzivně dva v USA veleúspěšné filmy skupiny Cloud Cult, která měla před několika lety v Náměšti svou evropskou koncertní premiéru.
Nechte zpívat Mišíka
Nechte zpívat Mišíka
archiv fesetivalu
Odpočinek Vám nabídne tzv. Les naruby, a to doslova v korunách stromů. Také se můžete zastavit u vznikajícího výtvarného díla pod vedením Lucie Bartoňové a Matěje Formana - vitráží v oknech Staré Tkalcovny. Ve Staré tkalcovně najdete také výstavu fotografií předního českého fotografa Bohdana Holomíčka, která bude obohacena o autorovy interaktivní projekce v Biografu Aladin.
Program ve Staré tkalcovně začne už v neděli 23. července 2017. Se společenstvím kolem Matěje Formana „se vydáme do snů“ ve 14 hodin v Biografu Aladin. A odtud přes náměstí a historický most se průvodem přesuneme na zámek do „nedělní odpolední zahradní slavnosti“.
Po celou dobu festivalu Vám v tomto objektu bude k dispozici, stejně jako v letech minulých, příjemná kavárna a pro děti je připraven dětský koutek.  
Otevírací doba Staré Tkalcovny bude od 8:00 do 17:00 hodin ve všední dny a od 8:00 do 13:00 v sobotu 29.7.
Nedělní zahradní slavnost před řadou let vymyslel právě Matěj Forman. Až dojdete průvodem ze Staré tkalcovny v 15 hodin do zámeckého parku - zahrady bude Vás a Vaše děti čekat svět, který si pro nás vymyslel Matěj Forman se svými přáteli. Když se v zahradě rozhlédnete a projdete jí, budete nacházet výtvarná překvapení, která jsou inspirována sny, hvězdami, touhami, bláhovostmi a ukolébavkami. Najdete zde originální výtvarné dílny pro malé i velké, zajdete si na divadlo, poslechnete neobvyklou muziku, navštívíte kavárnu, zahrajete si hry, děti se projedou na krásném dřevěném kolotoči, užijete si.  Tradiční nedělní divadelní den se letos na Folkových prázdninách opět promění v pestrobarevnou zahradní slavnost, zakončenou skvělými koncerty.
Kolotoč řezbáře Matěje
Kolotoč řezbáře Matěje
archiv festivalu
V zámeckém parku nejen pro nedělní zahradní slavnost, ale pro celý festival, budou připraveny výtvarné objekty, ve kterých hledejte SNY, PŘÁNÍ, BLÁHOVOSTI, HVĚZDY, NEBE a TOUHY.
Řezbář Matěj doveze svůj senzační dřevěný kolotoč na ruční pohon, přiveze také své houpačky a další atrakce. Jízda na zvířátkách pro děti bude jen za drobný symbolický poplatek.
V DŘEVĚNÉM ATELIÉRU Báry Hubené si děti budou moci vyrobit ptáčka, rybu, motýla, šneka či lodičku. Poblíž kavárny najdete dílnu ATELIÉR HVĚZD.
Opět na Vás bude čekat POLNÍ REDAKCE ČASOPISU RAKETA s knížkami a dílnami.
Čekají Vás a Vaše děti rukodělná zastavení - ATELIÉR VÝROBY PASTÝŘSKÝCH PÍŠŤAL, ATELIÉR CIRKUS s Divadlem KUFR,  ATELIÉR VINUTÝCH PEREL s Jiřím Macounem, ATELIÉR PÍSKOHRANÍ - obrázky z barevných písků. Divadlo Líšeň připravilo svou šachovou školičku FIGURKOV.
V programu bude několik divadel. DŘEVĚNÉ DIVADLO zahraje pro malé diváky loutkovou pohádku O princi z knížky. Divadlo pro Malý z pražského Divadla v Dlouhé přijede s představením Dlouhý, Široký a Bystrozraký. Příběh o lenivé školačce Božence Buchtové a zvláštní paní učitelce Bertě Rovné s prvky žonglování a akrobacie, nazvaný Sportovní pohádka, představí Divadlo KUFR. A na pozdní večer je připraveno „snové“ představení Divadla LÍŠEŇ: Žabáci s podtitulem Sny starého dědka.
O odpolední muziku se postará originální dechový ansámbl Balkansambel ze Slovenska.
A vrcholem pak budou dva večerní koncerty: jedinečné spojení proslulé maďarské skupiny Muzsikás s výtečným klasickým Škampovým kvartetem, a jedinečný irský zpěvák prastarého stylu sean-nós Lorcán Mac Mathúna s hudebním projektem o vizionářích.
Oba koncerty budou mít u nás svou českou premiéru.
Souhrnný program Nedělní zahradní slavnosti: http://www.folkoveprazdniny.cz/index.php/program/nedelni-zahradni-slavnost.
Folkové prázdniny 2017
Náměšť nad Oslavou 22. - 29. července
O snech a snílcích

Sdílet na...
Kam dál?

» I have a dream (Karel Fred Vodňanský)

» Noční koncerty s neopakovatelnou atmosférou ve specifických místech Náměště nad Oslavou (Michal Schmidt)

» Nedělní zahradní slavnost Folkových prázdnin bude letos ve znamení loutkových divadel (FOLKtime.cz)

» Folkové prázdniny 2017 - O snech a snílcích (Michal Schmidt)

» Tři houslisté ze tří zemí spolupracují na hudebním projektu Struny nad Oslavou (Michal Schmidt)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib