gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

01.07.2004 Kdo ješte na Zahrade? Témer domácí TEREZA TERCOVÁ! (Šaolín)    PDF Tisk Email
Folk v TV

foto: Vítek Školník Urban ©Někdy si říkám, jaký mám lehký život, když mi k němu stačí pendlování pouze mezi Žižkovem a Břevnovem. To písničkářka Tereza Terčová to má daleko složitější - několikrát do měsíce se trmácí prakticky přes celou republiku a přesto je prakticky u všeho důležitého, co se v českém folku děje. Nejlepším důkazem mých slov je její účast na letošní Zahradě, kam přijede zahrát společně se svým kolegou Elvisem Krásou. Takže jsem nelenil, a položil Tereze několik otázek:

Co vás vedlo k tomu přihlásit se do Konkursu zahrady společně s Elvisem?

Vystupujeme spolu poměrně často, takže přihlásit se společně bylo logické vyústění. Navíc jednotlivci nebo dua v prvním kole konkurzu posílají nahrávku a na té naší jsme se taktéž podíleli společně.

S jakými pocity odjíždíš do Náměště?

Já se tam těším moc, protože už jsem po čtyřech letech studia na Olomoucku téměř jak doma :o) Rozhodně žádný stres. Těším se na krásnou muziku, nejrůznější setkání a taky na takový ten předkoncertní adrenalin, který se na Zahradě určitě dostaví.

Jaké písničky budete hrát v soutěžním bloku na Radnici? Nové nebo starší osvědčené?

Všechny tři jsou poměrně nové. Nejstarší z nich hrajeme asi rok. Ale myslím, že se to vzájemně nevylučuje. I nové mohou být osvědčené.

Jak bys, Terezo, popsala svoje písničky někomu, kdo je ještě neslyšel? Jsou veselé nebo smutné nebo jaké??

Nemůžu je všechny hodit do jednoho pytle. Každá má (nebo by měla mít) jinou atmosféru. Každý posluchač si po jejich doznění udělá názor sám. Nemůžu vědět, jak přesně na koho působí a když začnu vysvětlovat, bude to popis mých pocitů. A o to asi nikdo moc nestojí. Možná tak někde u kafe, ale troubit to do světa mi nepřipadá nejlepší.

Co plánujete dělat ještě na Zahradě kromě hraní vlastních recitálů?

Už jsem v programu našla pár tipů, na které se moc těším. Takže budeme poslouchat, povídat si, seznamovat se. V podstatě se kromě hraní, oproti předchozím Zahradám, kam jsem jezdila jako divák, skoro nic nemění.

Budete mít po ruce nějaké své nahrávky, kdyby si vás někdo chtěl odvézt domů?

Určitě. Nějaká dema s sebou samozřejmě vezmeme. Pokud se nám je podaří někam dát do stánku, bude to fajn. Jinak při sobě většinou nějaký ten kousek máme.

Na co se nejvíce do Náměště těšíte?

Na náměšťskou atmosféru jako takovou, kterou lze zažít jen tam. A taky samozřejmě na recitály, na které tímto všechny srdečně zvu. Obecně se asi na písničkáře moc nechodí, tak alespoň udělám konkrétní reklamu. V neděli 4.7. od 13h na zámku proběhnou písničkářské recitály a o den později - 5.7. od 13h soutěž o Krtečka na Radnici. Přijďte...

Tak díky za odpovědi, následuje zahradní vizitka:

Terka Terčová, která je i autorkou repertoáru dua, je z Tachova ale studuje bohemistiku v Olomouci. Výrazná zpěvačka, slušná kytaristka, členka různých uskupení. Z nich asi nejznámější je plzeňská Fregata a olomoucký DC Vocal. Vydala si demo CD Struny mých snů a CD Pouštní chrám. Za loňský rok měla asi sedmdesát vystoupení. V semifinále zpívala sama a i to stačilo na postup, jinak ale pravidelně vystupuje s kytaristou a zpěvákem Pavlem Elvisem Krásou, jinak elektrickým kytaristou a zpěvákem tachovské Nové tváře, se kterým si vybojovali postup z Kuřimi. Jedno ze dvou uskupení, které letos přes Kuřim prosvištěly na první pokus do Náměšti.

Web: http://www.tereza-tercova.wz.cz/


Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib