gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

18.01.2006 Vyluzování libozvucných tónu v míste kam doskocil Šemík potretí pílí k cíli! (Cimbura)    PDF Tisk Email
Reportáže

Laskavý čtenář odpustí, já prostě musím! Úvodem vyhlášení termínů a rozpisu účastníků semifinálových koncertů III. ročníku Notování pod Vyšehradem Ti srdečně děkuji, Jene Žambochu, za mistrovský překlad názvu naší soutěže z češtiny do češtiny. Tento klenot diskuse pod reportáží z 5. základního kola mě nadchl natolik, že jsem ho použil v názvu této zprávy?

První ze tří semifinálových koncertů odehraje se ve čtvrtek 2. února 2006 od 19.30 hodin, stejně jako následující, na scéně P-klubu v Trojické ulici č.10 v Praze 2. O postup do finále se v něm střetnou pražské skupiny My3.avi a Triumvirát, Tereza Ženatá a Tomáš Ludvíček čili duo T´n´T z Prahy a písničkářka Simona Klímová ze Slaného. Jako host večera vystoupí pražský dada band mladičkých gerontů Panelákoví fotři, který utrpěl na Zahradě 2005 umělecký šok v podobě obsazení pěkného 5. místa mezi kapelami.

Druhé semifinále připadá na čtvrtek 2. března 2006 a soutěží v něm pražské skupiny Kámen úrazu a Nainzerát, Soňa Kočandrlová a Honza Kříž čili duo Fregata z Plzně a pražský písničkář Martin Rous. Hostem večera bude absolutní vítěz Zahrady 2005, skupina Bezefšeho z Prahy. Začátek je opět v 19.30.

I třetí semifinálový večer ve čtvrtek 6. dubna 2006 začíná v 19.30. Jeho účastníky budou skupina Bodlo z Chodova, písničkáři Jarda Holan & THC z Teplic, Pavel Jim Macháček z měst Svratky a Brna a Michal Vaněk z Nového Boru. Jako hosta večera uvítáme kapelu s krátkou historií a dlouhou tradicí, skupinu Pouta z Pardubic. 

Finále III. ročníku soutěže proběhne rovněž v P-klubu Trojická ve čtvrtek 4. května 2006, překvapivě opět od 19.30! Do finále postoupí diváčtí vítězové semifinálových večerů, tj. tři finalisté budou určeni diváckým hlasováním. Na pět doplní počet finalistů dvě divoké karty pořadatelské rady. Jako host vystoupí a putovní cenu předá vítěz II. ročníku, duo Nestíháme z Prahavsi. Speciálním hostem bude kapelník plzeňského Copu Míša Leicht, tentokrát v méně obvyklé pozici písničkáře!

Ze všech těchto večerů budou vysílány na internetovém Rádiu Folk reportážní relace pod názvem Notování pod Vyšehradem s písničkami všech účastníků.

Závěrečné ustanovení: protože čert nikdy nespí, může i v tomto programu dojít ke změnám.


Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 
Honza Žamboch  - Re: Vyluzování libozvučných tónů v místě kam dosko   |62.177.106.xxx |18.01.2006 13:36:00
Milý Cimburo, dekuji ti za pochvalu, vaši soutež nadejných a cílevedomých skladatelu folkové hudby a neméne nadaných a pracovitých recenzentu folkové hudby sleduji bedlive a mám ji moc rád. Kdyby to nebylo od našich továren na slivovicu k Šemíkovu doskocišti tak daleko, sedel bych pravidelne každé kolo v první rade, poslouchal bych a kontroloval s metacem rajských jablícek v pohotovostní poloze, zda se mezi soutežícími preci jen neobjeví nekterý z mých bývalých prátel z Kurimské party. Porádat takový festiválek je vec záslužná a moc vám všem fandím! Hezký den Šemíci

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
151617181921
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib