gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

07.03.2008 Notování pod Vyšehradem zná svého prvního finalistu (FOLKtime.cz)    PDF Tisk Email
Zajímavosti
Diváky pěkně zaplněný P-Klubu Trojická se stal 6. března 2008 svědkem prvního semifinálového večera V. ročníku soutěže Notování pod Vyšehradem. Stylově velice pestrý a kvalitativně většinou velmi vyrovnaný večer přinesl následující výsledky:
 
5. místo: písničkář Láďa Zítka (Bystřice n./Pern.) - 39 bodů,
4. místo: skupina Frýda & company (Plzeň) - 56 bodů,
3. místo: skupina Půl dechu do měchu (Hořovice + Beroun) - 57 bodů (z toho 22 body za písničku V plameni na 3. místě mezi písničkami),
foto: Jiří Šámal st. ©

 Tamaral v květnu 2007

foto: Jiří Šámal st. ©

2. místo: skupina Hrnek (Orlová + Hlučín) - 63 body (z toho 25 bodů za písničku Vlak na 1. místě mezi písničkami),
1. místo: skupina Tamaral (Čechomorská Vysočina + Praha) - 73 body (z toho 23 bodů za písničku Pizza a 21 bod za písničku Je pozdě léto na 2. a 4. místě mezi písničkami).
 
Rozhodnutím diváků tak do finále postupil Tamaral, služebně mladý soubor zkušených muzikantů Inky Tognerové (zpěv, úsměv), Petra Sedláčka (kytara, zpěv, většinový autor písní) a Pavla Kovačky (el. kytara, foukací harmoniky), uskupení s velice bouřlivým vývojem. V březnu 2007 začali zkoušet a krátce na to i vystupovat Inka s Petrem jako duo. Do Notování se hlásili ve dvou, ale jejich účast v základním kole Notoví v lednu tohoto roku byla jejich premiérou ve třech. Jako trio jsme je viděli i teď, v semifinále, ale co bude dál, to i oni pouze tuší. Tamaral začíná zkoušet s hráčem na rozsáhlou soupravu perkusních nástrojů a jedná s kontrabasistou. Další vývoj kapely nastínil její leader Petr Sedláček slovy, že podaří-li se tento rýsující se kvintet doplnit ještě o trubku, mohla by v Tamaralu nastat hudební spokojenost. Ze strany Pořadatelské rady Notování pod Vyšehradem tak nastupuje obava, aby se big band Tamaral ve finále vešel na scénu P-klubu.
 
Pořadatelská rada soutěže svého vystupujícího neurčila, pouze bedlivě naslouchala. Své dva až tři postupující vybere mezi semifinalisty po odehrání všech tří semifinálových večerů bez ohledu na to, ve kterém kdo hrál.
 
Koho můžete vidět a slyšet v dalších dvou semifinálových kolech se v tuto chvíli dozvíte nejlépe na tomto serveru, v článku z 28. 2. 08, který se jmenuje Notování pod Vyšehradem - obsazení semifinálových večerů a obsahuje všechny potřebné internetové odkazy. Během tohoto měsíce vyjde na FOLKtimu Vořechova reportáž z tohoto semifinále a v jeho závěru pak pozvánka na semifinále druhé.
        

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Květen 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
   1 2 3 5
 6 7 8 9
131419
21
27  

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib