gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

21.12.2021 Kateřina Hricková vydává čtyři nové singly (FOLKtime.cz)    PDF Tisk Email
Novinky
Po vydání třískladbového debutového EP z roku 2020 se Kačka Hricková rozhodla navázat na spolupráci s kytaristou Tomášem Peckou a během loňské zimy nahrála v pražském studiu Good Day Records pod producentským dohledem Jiřího Maška čtyři nové skladby, které by měly být součástí desky, jejíž vydání je plánované na rok 2022.
Tisíc druhů pláče, Marný chvění, Maják a Rozmarné léto se nyní objevují také na všech streamovacích portálech (spotify, deezer aj.). Skladby v sobě snoubí folkovou melancholii i dream-popovou zasněnost. Na skladbách se kromě Tomáše Pecky, který má na svědomí nejen aranže, ale i kytary a violoncello, podíleli Tonda Jína na bicí a Honza Neruda na baskytaru.
Kačka Hricková
Kačka Hricková
archiv
Kačka Hricková
pochází z podkrušnohorského města Nová Role, a právě temná a melancholická atmosféra osobitých sudetských hor se do její osobnosti i tvorby citelně otiskla. Za své písničkářské hudební vzory považuje třeba Noru Jones, Jarka Nohavicu, Zuzanu Navarovou, Milana Urzu, ale také alternativní formace jako Traband nebo Hm… a obdivuje epičnost a poetiku filmové i vážné hudby.
Vystudovala ZUŠ Šmeralova v Karlových Varech, kde se věnovala převážně zobcovým flétnám a jejich popularizaci moderní vážnou hudbou. Za sebou má nespočet koncertů s flétnovým tělesem Jasnozřivá Múza i absolvování Letních škol staré hudby.
Kromě hudebních aktivit se profesně věnuje památkám: pracuje v Národní galerii v chemicko-technologické laboratoři a jako lektorka na zámku Veltrusy. Má vystudovanou Vysokou školu chemicko-technologickou, kde kromě chemického vzdělání absolvovala i vzdělání pedagogické. Také je nadšenou členkou Hnutí Brontosaurus a srdnatou obdivovatelkou malých krás i velkých emocí.
Poslechněte si:

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
1516171821
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib