gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

05.11.2020 Antikvartet posílá prostřednictvím Desatera silné poselství v debutovém klipu (Zdena Selingerová)    PDF Tisk Email
Novinky
„Chcem žít, jenom normálně žít“…, zpívá Dušan Vančura ve svém posledním spirituálu, který dokonale odráží situaci v současné době. Původní skladbu I´m Free obdařil českým textem inspirovaným morálními hodnotami biblického Desatera.
Ačkoliv se toho nedožil, jeho Antikvartet natočil videoklip na titulní píseň s názvem Desatero z aktuálního alba. Režisér Radim Klimeš a kameraman Jan Červený se svého úkolu zhostili dokonale. Malebná krása jižních Čech, ale i kousek soukromí a aktuální sestava kapely se objeví v závěru vizuální podoby této písně. Hlavní protagonista tam není a vlastně je, jako by byl přítomný všude kolem.
„My jsme si to natáčení náramně užili. V krásném počasí, v dobré náladě a s dobrým jídlem, s myšlenkou na Dušana, jakou by z toho měl radost. Společně s Magdalenou Jungwirthovou a Štěpánem Štruplem jsme absolvovali záběry v přírodě i v Lutovském kostelíku, Jiří Holoubek se pak přidal na dvoře našeho domu. Přejeme posluchačům, aby je tato nová skladba potěšila a možná přivedla i k trošce zamyšlení, tak, jak to Dušan chtěl,“ přeje si zpěvačka a manželka Dušana Vančury Zuzana.
Album Desatero setkání s Medvíďaty, na kterém můžete zmiňovanou píseň najít, vydala skupina Antikvartet na konci července letošního roku. Jedná se o společný projekt s dětským sborem Medvíďata z Českého Krumlova, který pracuje pod vedením Lukáše Holce. Natočeno bylo ve studiích Good Day Records a ČRo České Budějovice na jaře tohoto roku ještě v původní sestavě i se zakladatelem Dušanem Vančurou, který je autorem textů, úprav a dramaturgie celé desky. Ta obsahuje dvacet jedna žánrově pestrých písní z celého světa, z nichž deset je výsledkem spolupráce obou hudebních těles.
Nahrávku lze objednat na stránkách www.Goodday.cz.

Sdílet na...
Kam dál?

» Hudební odkaz Dušana Vančury v novém albu Desatero setkání skupiny Antikvartet (Zdena Selingerová)

» Vzpomínky na Dušana (Tomáš Hrubý)

» Soutěž o Desatero setkání s Medvíďaty Antikvartetu Dušana Vančury (Džexna)

» Dluhy 2020 – skupiny (část a) (Miloš Keller)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
1516171821
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib