gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

07.10.2005 Z Trapsaveckých luhu a háju (Michael Antony - Tony)    PDF Tisk Email
Povídky

Jupp se stal sponzorem trampských psavců

Vcelku originálním způsobem oznámil Jupp svůj záměr finančně a materiálně podporovat český tramping, zvláště jeho hudební a literární odnože.

Jeho letošní vítězná povídka Seděli jsme u druhýho piva (na FOLKtime zveřejněna minulý týden) nebyla pouhým výplodem autorovy fantazie, jak se ze začátku většina psavců a čtenářů domnívala, ale do detailu propracovaný systém budoucí podpory, o jehož prvních hmatatelných výsledcích se můžete díky našim pohotovým fotografům přesvědčit i vy!

Na prvním snímku se napjatý Cimbura od Juppa dozvídá, že Folk&Country opravdu hodlá dotovat jeho činnost dramaturga v Trojický slíbenou částkou 40 000 Kč měsíčně. A na tom druhém je vidět, že napětí z Cimbury opadlo jak podzimní listí a organizátor Notování pod Vyšehradem názorně ukazuje do objektivu, jak v praxi vypadá "bejt vysmátej.."

Trampskou čtenářskou obci jistě potěší, že již v průběhu září došlo ke splnění dalšího Juppova sponzorského záměru, kterým byla finanční podpora trampského časopisu Puchejř. Není tajemstvím, že cílem našeho význačného folkového donátora je zvýšení nákladu Puchejře na 60 000 výtisků a to každý týden. Zároveň měla být darovaná částka dostačující k zakoupení Mercedesu pro potřebu jeho šéfredaktora.

Na dalším snímku již můžete vidět část prodejního stánku Avalonu s prodavačkami Bublinou a holkou House a za nimi zamyká svůj nový  Mercedes pan šéfredaktor Tony, toho času na pravidelné inspekční cestě.

Pevně doufáme, že Juppův osobní příklad najde své četné následovníky!

Cimbura se dozvídá onu zprávu...

...a zde již vysmátý Cimbura

Tony a jeho nová hračka


- tass + wc -
foto: Kavče a Belmondo

Třetí Písničkový vlak vyjel možná naposledy

V předvečer výročí české státnosti vyjel z pražského hlavního nádraží další Písničkový vlak skupiny Lístek a redakcí časopisů Brdská vločka a Puchejř. I letos se účast ustálila na obvyklých osmi desítkách lidiček povětšinou z Prahy a blízkého okolí, ale zastoupena byla i Morava.

Z muzikantů se kromě jmenovaného Lístku objevili známé tváře za Zpívání na Střeláku, dále Klokan z Hlubokého nedorozumění a další. První (kratší) část cesty zpestřili filmaři se svojí technikou, v rámci natáčení dokumentu o hudbomilných kratochvílích českého národa. V jeho trampské části by kromě Písničkového vlaku mělo být hraní s Mikim Ryvolou na Fort Hazardu.

Po příjezdu do Dobříše se vážené písničkové osazenstvo odebralo do brdských lesů na tradiční flek, kde se hrálo až do rána. Údajně až do sedmi hodin.

Jinak co se týče trati Praha - Dobříš, tak podle rozhodnutí ze dne 19. září se má začátkem příštího roku v úseku Vrané nad Vltavou - Dobříš zrušit. Je proto dost možný, že tenhle Písničkový vlak byl poslední. Tož tak?

Písničkový vlak Tempa di vlak

Tony
foto: Carmen

Trapsavec č.39

Spolupracovali: Jiří Lipka - Carmen , Jaroslava Šálková - Kavče, Milan Plch - Belmondo, Pavlína Veselková - Bublina, Jan Drnek - Akela, Radka Mužíková - House


Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 
-vráťa-  - Poslední?   |213.220.213.xxx |01.02.2006 02:11:00
Tak to by možná stálo za to usporádat na Folktimu nejakou menší petici..

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Květen 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
   1 2 3 4 5
 6 7 8 9
131419
21
27  

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib