gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

20.10.2022 Večery S: Jen tak tak, 2Jaja, Láďa Latka A trio 21.října (Jarda Hnízdil)    PDF Tisk Email
Pozvánky
Tento pátek 21. října 2022 bude šestý koncert šestého ročníku hudební série Večery S koncerty v Divadle U Kapličky 2022 v Českých Budějovicích. Patron ročníku Pavel Jarčevský k druhému koncertu podzimní série předesílá k dvěma účinkujícím:
"Manželé Jana a Pavel Šimkovi - 2Jaja - jsou učitelé v Jaroměři, což je mi jako kantorovi velmi blízké. Ale snad ještě bližší jsou mi jejich snahy nespokojit se s pouhým odučením svých hodin, ale podnikat něco víc, jak se o tom zpívá v písničce AG Fleku „Blázni umírají nadvakrát“. Ve volných chvílích skládají, koncertují, při koncertech často jamují s jinými hudebníky, natáčejí cédéčka, propagují hudbu a organizují akce, umělecky vedou děti a mládež…. Zkrátka praví hudební nadšenci. Není tedy divu, že se kolem nich stále rozšiřuje okruh sympatizantů, kteří je zároveň viditelně posunují stále výš. A to jim ze srdce přeji. Těším se na setkání s nimi, těším se zejména na jejich mainstreamové (v kladném slova smyslu), dobře vymyšlené a aranžované folkové písničky. A vlastně jim i děkuji za práci, kterou dělají pro muziku obecně.
Večery S: Jen tak tak, 2Jaja, Láďa Latka A trio
Večery S: Jen tak tak, 2Jaja, Láďa Latka A trio
Výrazné a přemýšlivé, občas drsně provokující texty podtržené sugestivní, pořádně rytmicky zvýrazněnou melodií a imaginativními aranžemi. Láďa Latka. Přitom je docela lhostejné, s jakou formací právě vystupuje. Tak jej známe třeba z cédéčka Terapie (2016). Letos k němu přidává novou placičku s názvem Po Větru. Láďa zahraje v sestavě Láďa Latka A trio - (housle Tomáš Vávra, bicí Pavel Mapache Maule, baskytara Honza Bambas). Myslím, že se můžeme těšit na pořádný nářez, okořeněný notnou dávkou vtipné pestrobarevné imprese.
To ostatně platí, jak je dobrým zvykem, pro celou dramaturgii pátečního večera."
Pavel Jarčevský
Rozhovor s Láďou Latkou v Televizi Jižní Čechy můžete ze záznamu vidět na ZDE v pořadu Hvězdy jihu 38.
Já, Jarda Hnízdil, jenom dodám, že Pavel Jarčevský coby kapelník Jen tak tak těžko bude jako patron psát o své kapele. Musím tedy já. Jen tak tak je letitý název kapely ve zcela novém hávu. Proměna nebyla úplně snadná. Ještě před pěti lety kapela hrála v triu, aby pak skončila a dala možnost krátké existenci uskupení Flow Track v úplně jiném personálním obsazení. Nyní je tu opět Jen tak tak s jedním společným jmenovatelem zmiňovaného. Tím je Pavel Jarčevský, textař, básník, kytarista, autor a společně s Lenkou Martinů hlavní vokalista kapely. Dominantní autorský repertoár neomylně patří do široké rodiny jihočeského folku a interpretační kvalita a zvuk kapely v současnosti patří k nabídce, kterou by měl posluchač české folkové muziky znát.
Rozhovor s Pavlem Jarčevským v Televizi Jižní Čechy můžete ze záznamu vidět ZDE v pořadu Hvězdy jihu 18.
Večery S budou pokračovat v pátek 18. listopadu 2022 opět od 19:00. Můžete se těšit na trojici účinkujících: Vendy Band, Gregor Beňadik, Weekend.
Za Večery S na viděnou!

Sdílet na...
Kam dál?

» Večery S: Jen tak tak, McBerds, Bonsai č. 3 (Jarda Hnízdil & Vašek Koblenc)

» To byl ale nápad (Pavel Rada)

» Večery S: Jinotaj, Josef Pelán, Třetí míza - slovo patrona ročníku (Jarda Hnízdil)

» Večery S v únoru - slovo patrona ročníku (Jarda Hnízdil)

» Večery S: Třetí sloka, Alena "Alishi" Střelečková, The Dark Blue Elephants (Jarda Hnízdil)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
151617181921
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib