gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

11.10.2017 Festival autorské tvorby Open Mic U Božího mlýna a TRIFOT Open Mic na třináctce (Jan Ostrov & OPEN-MIC.cz)    PDF Tisk Email
Pozvánky
Přijď a hraj!
Přijměte poozvání na největší z nejmenších festivalů. První pozvánka je na večer Open Mic, který se koná se koná ve čtvrtek 12. října 2017. Zážitková exkurze do líhně hitů zítřka. Jeviště patří písničkářům, básníkům & jiným živlům. Tentokrát se těšte na extra barevné výběrové vydání plné hvězd písničkářské scény.
Open Mic u Božího mlýna
Open Mic u Božího mlýna
Mejla Matoušek je v současnosti kytaristou kapely Xindla X, ale dobře ho znáte mimo jiné ze scény Open Mic jako excelentního písničkáře. Inženýr Vladimír vydal letos skvěle hodnocené album. Dan Vertígo hrál několik měsíců v ulicích jiné části Evropy a určitě jste viděli jeho svěží klip. Will Eifell je stále na koncertní šňůře a umí chytit za emoce. Bubák je kultovní kytarista, bluesman a básník drsnej jako jazyk divokých koček. Kořením bude cellové duo s vesmírnými peckami a jako vždy řada překvapení v podobě nových objevů.
Přijďte se také postavit na jeviště a představit svou píseň nebo báseň! Zažijte událost, kterou si v mp3 nestáhnete. Pozvěte své známé a sami neváhejte. Počet míst je omezen. Objevte a tvořte živou kulturu!
Kavárna U Božího mlýna (Salmovská 15, Praha 2), start: 19:19
Podrobnosti, odkazy, program a další informace čtěte na webu: www.infolk.cz/info 
Facebook události: https://www.facebook.com/events/116017879088256/
Druhá pozvánka je na premiéru TRIFOT Open Mic scény na třináctce (Praha 13 - Nové Butovice).
Kvalitní folkový večer v sobotu 14. října 2017. Místem konání bude restaurace Trifot.
Zvláštním hostem premiéry bude Láďa Zítka, kytarista a hráč na foukací harmoniku. Kromě jeho muziky z krajin blues a folku jej můžete znát z příležitostného vystupování vedle známých jmen, jako například Vlasta Redl, Slávek Janoušek, Xindl X, Záviš, Míša Leicht, Vláďa Mišík nebo Jaroslav Samson Lenk. Dalším z pilířů programu je zkušené muzikantské duo Jenmy, které tvoří bývalí členové folkové kapely Kalypso Praha. Jejich produkce, to je hudba pro šestnáct strun – dvanáctistrunnou a basovou kytaru a školený zpěv Jiřího Filipa. Můžete je potkat na produkcích nejen v ulicích Prahy, Jindřišské věži a jiných atraktivních lokalitách metropole, ale také po kavárnách, klubech a festivalech v českých a moravských krajích. Na letošní Portě se jim podařilo postoupit do pražského finále.
TRIFOT Open Mic na třináctce
TRIFOT Open Mic na třináctce
„Hudba je abstraktní záležitost a je až absurdní, jak lidé reagují na tu či onu písničku rozdílně. Absurdní, krásné a pro mě nesmírně motivující, a zároveň zavazující“, prozrazuje o sobě další z účastníků premiérového večera, kytarista, skladatel, textař a zpěvák Vilda Roubíček. První verše napsal už v 6. nebo 7. třídě základní školy, a byly to verše nadmíru zábavné především pro spolužáky. Na střední škole sepsal pro vánoční koncert první šlágr o profesorech a pochopitelně vyzdvihl všechny jejich kladné stránky. Studenti křičeli smíchy a každý z profesorů se poznal. Snaží se psát pozitivní písničky, které posluchači něco řeknou. Kromě kytary je velmi dobrý hráč na foukací harmoniku a často doprovází jiné muzikanty. Jeho domovskou kapelou je band zvaný Přestavník.
Scéna Open Mic na Třináctce je jedna z mála, která disponuje klavírem a dramaturgii večera tak osvěží půvabné baladické písně a velmi sympatický hlas Veniky Hartlyn. Venika získávala první zkušenosti ve hře na piano, zpěvu i v první kapele v okolí Olomouce a Holešova. Její doménou je přiměřená improvizace, kterou vstřebávala z produkce oblíbené kapely Hanson. Velkými vzory pro ni jsou Sarah McLachlan a Joni Mitchell. Vlastní skladby píše už 7 let. Vyhledává klubové recitály, ale několikrát zpívala i v doprovodu kapely, která klavírním baladám dodala nový rozměr. Tomáš Vilím z Prahy je písničkář, se kterým se musíte teprve seznámit. Tvrdí o sobě, že po 30 letech dostal kromě nové kytary i druhou pubertu. Publikum jej zná z Open Mic scény U Božího mlýna, z letního OPEN air speciálu infolk.cz na Vyšehradě nebo z Orfestu v Odolene Vodě. Program večera obohatí Jiří Šámal, v pražských kruzích již velmi známý hráč na hang drum. Veřejně začal vystupovat v roce 2012 jako busker, byl hostem řady festivalů, akcí formátu Open Mic, vernisáží a autorských čtení. Jeho repertoár je velmi široký, sahá od původních skladeb po písně vycházející z lidové kultury Čech a Moravy. Jiří také produkuje a pořádá ETNO večery v pražské galerii Art Space.
V rámci večera uslyšíte také folkového textaře a skladatele Slávka Maděru, který je zároveň zakladatelem a organizátorem této nové Open Mic scény na třináctce. Partnery jsou infolk.cz, dále STOP – zpravodaj městské části Praha 13 a restaurace TRIFOT. Rezervujte si místo a přijďte si vychutnat večer českých písničkářů.
Restaurace TRIFOT (Na Zlatě 1, Praha 13 – Nové Butovice), start: 18:00
Podrobnosti, odkazy, program a další informace: http://infolk.cz/events/open-mic-13/  
Facebook události: https://www.facebook.com/events/167231520510512/
www.infolk.cz | Otevřený prostor pro písničkáře & básníky, jejich publikum a zážitek.

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
151617181921
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib