gototop
13.07.2020 Dvorek plný písniček počtvrté 21. 7. 2020 (Neoficiální agentura ÚSMĚF)    Tisk
Pozvánky
Dvorek plný písniček 21. července
Dvorek plný písniček 21. července
Vážení, o třetím červencovém úterku se pro vás otevírá již počtvrté Dvorek plný písniček v mé produkci ve spolupráci s malostranskou Kavárnou ČAS. Již třikrát jste byli výborným a stále početnějším publikem těchto večerů. Děkuji vám za to a jsem velmi potěšena, že vám mohu představit Sašu Niklíčkovou, Michala Braxatorise a Radima Flendera - vystupující nastávajícího, letos čtvrtého, večera ÚSMĚFu ve dvorku ČASu.
Písničkář Radim Flender se pohybuje hudební scénou zhruba třicet let, dlouho jako kapelník skupin, pro něž skládal písničky a s nimiž zpíval a hrál na kytaru – zde nelze nejmenovat skupiny Každýho věc, Flender & spol. a také Hvězdnou pěchotu. Homemade handjob with latex gloves by amateur girlfriendVždycky ale vystupoval i jako sólista a v celkem nedávném čase v duu s Bárou Švarcovou. Dnes se věnuje profesionálnímu zpívání v muzikálech a souběžně loni vydal svoje debutové, v podstatě písničkářské album Stanice svět s četnými hosty, z nichž uvádím aspoň Lucii Vondráčkovou...
Radim Flender je muzikant, se kterým jste se už museli setkat a jistě budete mile překvapeni jeho současnou kultivovanější interpretací, jíž uplatňuje i ve svých starších písních.
Saša Niklíčková na výrazně čitelnější fotce než na letáku
Saša Niklíčková na výrazně čitelnější fotce než na letáku
foto: archiv
Písničkářka Saša Niklíčková, jejímž nástrojem je akordeon, původně divadelnice, vstoupila na hudební scénu začátkem tohoto století v soutěži Česko hledá písničku, tehdy ještě jako Alexandra Čedíková. Potom následovala svatba a mateřská pauza a v r. 2013 návrat na scénu v soutěži Notování, ze které si na konci ročníku odnesla „zlatou“ od Rady Notování a „stříbrnou“ od diváků. Od té doby prošla tato skromná mladá dáma vesměs velmi úspěšně mnoha festivalovými, klubovými a dalšími scénami a v r. 2014 vydala svoje debutové album. Dnes je CD Kam nepřijde den zcela rozebráno a Saša připravuje svoje druhé autorské album…
Její tvorbu krásně charakterizoval Vašek Drábek ze skupiny Piosenki básnickým bonmotem ve znění:
Mezi Marsem a Neptunem,
bude-li dobrá konstelace,
možná potkáte neumyté
nádobí všedního dne...
Od počátku 80. let se velmi úspěšně plíží folkrockovou scénou Michal Braxatoris, ať už jako sólista či v duu Máta a později se skupinami Máma Bubo, BaF, Bafalo, BoBr atd... Jako mladík koncem 80. let zorganizoval výrazně přelomový koncert pro Arménii (tehdy stiženou těžkými přírodními pohromami), což mělo nemalý, i když neplánovaný pozitivní vliv na jeho hvězdnou kariéru v 90. letech.
Začátkem nového století Braxa svoje vystupování zhruba na deset let přerušil. Teprve v posledních letech se vrací zpátky jako písničkář s kytarou a foukacími harmonikami, plný muzikantské energie a potřeby hrát. Vedle hraní na tuzemských scénách zajíždí i do Polska, kde vznikly v r. 2018 záznamy pro jeho v pořadí již osmé, tentokrát živé album Michal Braxatoris živě / na żywo...
Domnívám se, že Braxovo jméno je, i přes jeho dlouhou pauzu ve vystupování, mezi „mými“ červencovými vystupujícími nejzvučnější a netřeba k němu více dodávat.
Kavárnu ČAS najdete v ulici U Lužického semináře č. 15, vchod do dvorku je z Míšeňské ulice č. 2, v případě nepřízně počasí koncert proběhne v interiéru kavárny. Drobné bankovky jako podporu muzikantům bude možno po celý večer vkládat do klobouku. Závěrem vás prosím, abyste ve vlastím zájmu dorazili na koncert vždy před půl osmou večerní. Moc se na vás, muzikanti i já, těšíme!
 

Sdílet na...
Kam dál?

» Dvorek plný písniček posedmé 10. 9. 2020 (Neoficiální agentura ÚSMĚF)

» Dvorek plný písniček pošesté 18. 8. 2020 (Neoficiální agentura ÚSMĚF)

» Dvorek plný písniček 7. července 2020 (Neoficiální agentura ÚSMĚF)

» Dvorek plný písniček poosmé 24. 9. 2020 (Neoficiální agentura ÚSMĚF)

» Dvorek plný písniček (Neoficiální agentura ÚSMĚF)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib