gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

22.02.2021 Isara a Mrakoplaš na eŠňůře (Brigita Kytka Vidimská)    PDF Tisk Email
Pozvánky
Isara v červnu 2020 na Isarafestu
Isara v červnu 2020 na Isarafestu
foto: Renata Králová
V „době koncertní“ byla pravidelnou položkou v našem koncertním itineráři cesta do Mladé Boleslavi na Scestí – pořad, který připravovala skupina Isara, a na který si zvala velmi zajímavé hosty.
I skupina Mrakoplaš dlouhodobě pořádá pravidelný (jednou ročně) benefiční koncert Mrakoplaš kontra Alzheimer, na který si také zve zajímavé hosty. Ti nejen, že zahrají, ale také přinesou raritní předměty, které jsou vydraženy a (velmi slušný) výtěžek celé akce putuje do AD centra, které se zabývá výzkumem Alzheimerovy choroby.
A protože si obě výše jmenované skupiny velmi dobře rozumí, tak slovo dalo slovo a začátkem loňského roku (2020) se oba jejich pořady tak trochu spojily. V pořádání boleslavských koncertů Na scestí se skupiny Isara a Mrakoplaš začaly střídat a do programu Scestí přibyly dražby raritních předmětů, které dodali jak pořádající muzikanti, tak i pozvaní hosté. I tento výtěžek putoval do AD centra.
Bohužel, proběhly jen dva koncerty, od března 2020 nastalo ticho.
Ale protože si pánové (a dáma) z Isary a Mrakoplaše velmi dobře rozumí, tak samozřejmě zase něco společného vymysleli. Vydali se společně na eŠňůru.
Toto nám k tomu napsal Martin Kalenda z Mrakoplaše:
eŠňůra Mrakoplaš Isara
eŠňůra Mrakoplaš Isara
Podzimní a zimní koncerty loňského roku a i jarní toho letošního jsme kvůli proticovidovým opatřením museli zrušit. Mrzí nás to, ale vždycky se dá něco dělat a navíc věříme, že omezení nebudou trvat věčně. Kapely Mrakoplaš a Isara toho mají hodně společného. Například se obě chystají na nová CD a obě chápou, do jak těžké situace se dostali provozovatelé klubů, kde sjednávali a vzápětí rušili termíny koncertů. Než se svět zase vrátí do stavu přejícímu živé kultuře, rádi bychom vás, jako naše příznivce, pozvali na “eŠňůru”. Seriál krátkých videokoncertů z klubů, kde jsme měli vystoupení dohodnutá, nebo jsme se tam chystali. Čekají vás písničky z připravovaných alb, rozhovory s provozovateli klubů, organizátory koncertů i členy obou kapel o tom co chystají, i jak se vyrovnávají s problémy v aktuálním nouzovém stavu. Doufáme, že vás naše eŠňůra potěší a třeba dá impulz k návštěvě některého z klubů, až to zas půjde. Hezký den přejí a na setkání s vámi se těší Isara a Mrakoplaš.
V této chvíli je eŠňůra v polovině – tři videokoncerty od každé kapely jsou již na světě. Na natáčení se kromě Isary a Mrakoplaše technicky podílejí zvukaři Josef Balcar a Petr Kutička, osvětlovač Michal Bechyně a kameraman Radek Valenta. Podívejte se na výsledek jejich snažení.
Na youtube Isary a Mrakoplaše najdete všechna již hotová videa a na facebooku kapel se včas dozvíte informace o premiérách nových dílů.
Přejeme vám příjemný poslech i pokuk.
 
 

Sdílet na...
Kam dál?

» Skupina Mrakoplaš vybrala necelých sto tisíc na výzkum a prevenci Alzheimerovy choroby (Ricardo Delfino)

» Telč bude hostit letošní Svátek keltské kultury Beltine 2013 (Ivan Krejza)

» Hudebníci vybrali přes sto tisíc na výzkum Alzheimerovy nemoci (Ricardo Delfino)

» Notování s Janem Řepkou (Karel Vidimský - Cimbura)

» Poslední Zvukové Hrubky před prázdninami budou šířit Tichou radost (Tomáš hrubý)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
151617181921
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib