gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

22.06.2021 Zakladatel cellofolku Pavel Čadek vydává své druhé album 20-30 (Kateřina Hlavinková)    PDF Tisk Email
Pozvánky
Brněnský písničkář Pavel Čadek vystudoval klasickou hru na violoncello, ale později ho začal používat novým způsobem – jako doprovod jeho písní ve stylu Jarka Nohavici. A právě díky tomu se stal zakladatelem nového hudebního žánru „cellofolk“. Pavlův jedinečný styl si našel spoustu fanoušků, jeho písničky mají na YouTube miliony zhlédnutí a nyní vydává své druhé album s názvem 20-30, kde jsou shrnuty veškeré životní pocity a myšlenky muže v tomto věku. Album vychází i jako vinylová průhledná modrá deska, jejíž křest proběhne v rámci koncertu v Praze i v Brně.  
Album vzniklo velmi moderním způsobem, díky crowdfundingové kampani Donio. V březnu se díky všem přispěvatelům vybralo dostatečné množství finančních prostředků na uhrazení nákladů spojených s vydáním alba a na natočení dvou videoklipů. 
Pavel Čadek
Pavel Čadek
archiv Presscode
Na albu se podíleli jazzmani jako Adam Sikora, Martin Konvička, či Jiří Kotača, zakladatel Cotatcha Orchestra.  Poslední singl alba s názvem 30 napsal Pavel Čadek ve spolupráci s Pokáčem, ve stejném roce, kdy slavili třicáté jubileum. V této písni si oba již zmínění v sebeironickém duchu stěžují na počínající stáří. 
„Čtrnáct chronologicky řazených písní na mé nové desce je náhledem do hloubi mužovy duše, pocitů a myšlenek. Protože věk dvacet až třicet let je právě ta doba, kdy se děje neobvykle mnoho životních rozhodnutí. Tedy aspoň u mě,“ zdůvodňuje název nového alba Čadek. Své debutové album vydal v roce 2019 a nazval ho Cellofolk podle nového žánru, který si sám vymyslel. „První album bylo hodně akustické, postavené na violoncelle a akordeonu. V tom druhém má cello i akordeon taky podstatnou roli, ale přidávají se klávesy, baskytara, bicí a vytváří se tak místy pop-rockový zvuk. Žánrově je album ale poměrně pestré, jsou tam i prvky hip-hopu, metalu, jazzu, vážné hudby i folku,“ dodává violoncellový písničkář.
Deska byla nahrána ve studiu Jakuba Šimáně v Brně a mixována v Rooftop studios v Praze. Na mixu a masteringu se podílel Ondřej Žatkuliak, o některé hudební aranže se postaral jazzový akordeonista a skladatel Ondřej Zámečník. Autorkou ilustrací coveru je bělorusko-česká výtvarnice Aliona Baranová, jejíž animované filmy se objevily na několika mezinárodních festivalech.
Brněnský křest proběhl v rámci živých koncertů v pondělí 21. června na nádvoří Domu pánů z Kunštátu v Brně.
V úterý 29. června od 20 hodin proběhne na nádvoří klubu Cross v Praze. V Praze přijde na křest zazpívat i písničkář Pokáč a Michal Horák, se kterým nedávno zveřejnil kontroverzní duet Prsa.
Pavel Čadek - 20-30
Pavel Čadek: 20-30
Vydavatel: vlastním nákladem
Vydáno: 2021
Hodnocení desky: 8,27/10
Seznam písní: 20 • Člověk by řval • Mám Upův syndrom • Tanči • Na síti jsem v pohodě • Po promoci • Žena, práce, dům • Bukové lesy • Na cestě do nebe • Marie s Janem • Umřu • Budeme šťastní • Všechno zlé • 30
Co o albu napsal Milan Bátor: "Velice zdařilá nahrávka. Můžeme sice slyšet inspiraci v poetice Nohavici a Kluse, ale už tam jsou i osobité výhonky. Bravo!" (9 bodů)
Více komentářů v hodnocení desek
Hodnotit můžete i vy, stačí se pouze zaregistrovat
 



Sdílet na...
Kam dál?

» Dva písničkáři (Miloš Keller)

» Album Jednou tě potkám Vladimíra Mišíka zvítězilo v Hodnocení desek na FOLKtime.cz! (Džexna)

» Recenzentovy resty před koncem roku - 1. část (Miloš Keller)

» Hej, tady u nás na Vysočině na Folkové Lípě… (Džexna)

» Soutěž o Cellofolk Pavla Čadka (Džexna)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
1516171821
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib