gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

11.09.2012 KD Kyje otevírá novou sezónu (Michaela Hečková )    PDF Tisk Email
PR
Nejvýraznější kulturní zastávka Prahy 14 začíná od září v novém. Kulturní dům Kyje prošel v létě řadou změn – vedle rozšíření programu o tematické kreativní dílny pro rodiny s dětmi, venkovní akce a aktivní zapojení do programu celopražských festivalů jako je Zažít město jinak čeká na návštěvníky osvěžená podoba tiskovin, obnovené webové stránky, on-line rezervace, úpravy předsálí a nové pokladny, sympatické otevřené předplatné nebo program pro věrné návštěvníky, kteří chtějí participovat na další podobně kulturní instituce.
KD Kyje
KD Kyje


KD Kyje funguje jako stěžejní kulturní bod pro Kyje, Hloubětín, Hostavice či Jahodnici a sídliště Černý Most.  Pravidelně pořádá folkové koncerty, akce pro starší publikum, ale i pohádkové neděle pro nejmenší návštěvníky a celou řadu kurzů. Pod taktovkou nového ředitele Davida Kašpara, který se v minulosti podílel mimo jiné na revitalizaci kulturního centra KC Zahrada na největším sídlišti v České republice Jižním Městě, a umělecky vede festival ve veřejném prostoru Street for Art, plánuje KD Kyje vykročit z areálu kulturního domu a doplnit program právě o akce ve veřejném prostoru či komunitní setkání.

"Kulturní dům není v dnešní době snadné označení. My se však snažíme této zátěži nepodléhat. Kulturní domy jsou nedílnou součástí české kultury 20. století. Nesou v sobě tradici besedních, lidových, obecních či spolkových aktivit, a jakmile odhlédneme od komunismem zprofanovaných významů těchto slov, zjistíme, že se jedná vlastně o důležité a stále aktuální občansko-komunitní činnosti. A přesně v takové tradici chceme pokračovat. Kulturní dům Kyje je zkrátka kulturní zastávkou a místem, kde by mohla probíhat sousedská setkání, stejně jako veřejné debaty o dalším vývoji městské části,“ popisuje Kašpar.

KD Kyje je součástí příspěvkové organizace, které se ve spolupráci s úřadem městské části Prahy 14 snaží v posledních měsících nastartovat proces iniciace nové kulturní politiky a celkové strategie dané městské části. „Rok 2013 by pro nás měl být vlastně něčím jako modelovým rokem kultury. Praha 14 připravuje novou strategii kulturní politiky, novou koncepci grantů pro kulturu a volnočasové aktivity a celkově nové nadefinování a zmapování kulturní infrastruktury městské části. Jednoduše řečeno je potřeba si uvědomit, že potřeby kulturního centra nebo festivalu na sídlišti Černý Most jsou trochu jiné než program pro takzvaně klidnější oblasti jako je Hloubětím nebo Kyje. Kulturní dům by tak měl nabídnout koncerty typu Irena Budweiserová, setkání se zajímavými osobnosti, pohádky i tradiční historické přednášky a besedy. Nechceme rezignovat na stávající program, jen jej naopak doplnit, oživit a otevřít rodinám s dětmi, které mají ke kulturnímu domu kousek od Kyjského rybníku díky příjemnému a pohodovému prostředí přirozeně vřelý vztah,“ dodává Kašpar.  

Na programu KD Kyje nebudou chybět ani stávající koncerty – už ve čtvrtek 13. září zahajuje kulturní dům podzimní sezónu koncertem folkových legend Hop Trop s novým komorním představením doplněným vyprávěním i prezentaci knihy, kterou kapela připravila.

Více informací najdete na nových webových stránkách www.kdkyje.cz nebo Facebooku KD – www.facebook.com/kdkyje.

Sdílet na...
Kam dál?

» Jediný velký rostoucí festival se jmenuje Trampský širák (Belmondo)

» Folkové Chvojení v obrázcích (Houbák)

» Počtvrté aneb FolKaliště 2014 (6. - 7. 6. 2014) (Pavel Novák)

» Paleček a Jahelka rozezní KD Kyje (Michaela Hečková)

» Podzimní Ozvěny již dnes (Mirek Zajac Duda)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
151617181921
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib