gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

19.03.2013 17. Pitkovický Folk (FOLKtime.cz)    PDF Tisk Email
PR
Zveme vás na 17. Pitkovický Folk, který proběhne v sobotu 23. března od 18:00 tradičně v pražské Pitkovické hospodě. Kromě našeho pořádajícího Hlubokého nedorozumění se můžete opět těšit na tři další hosty.

Monty je písničkář, kterého nikde nepřeslechnete ani nepřehlédnete . V jeho písních najdete romantiku i tvrdou realitu. Patří mezi naše současné nejvýraznější písničkáře, což dokázal i vítězstvím v posledním ročníku festivalu Zahrada. Montyho můžete často vidět i na společných koncertech s Janem Žambochem, který už na Pitkovickém Folku před časem hrál a šlo o jedno z nejpůsobivějších vystoupení. Monty je samozřejmě jiný, ale i tak věříme, že si jeho koncert užijete a na dlouho zapamatujete.

Honza Žamboch při vystoupení na Pitkovickém Folku
Honza Žamboch při vystoupení na Pitkovickém Folku
foto: Hluboké nedorozumění
Osobitá pražská kapela My3.avi nám často zní prostřednictvím svých nahrávek v autě cestou na festivaly a jsme rádi, že tentokrát ona přijede za námi na Pitkovický Folk. Sami svou hudbu označují jako alternativní jazz-folk. To zní trochu jako škatulka pro fajnšmekry do podzemních klubů. Přitom je to ale přesně naopak. Svou hudbou vynášejí jazzové prvky na povrch, aby ji doplnili folkově sdílnými texty. Výsledkem je muzika, která podle nás může oslovit prakticky každého. V podání My3.avi nabývá nový význam známý slogan "pohoda-jazz".

Celý večer začne skupina Aulen Orfeus z Odolené vody. Ta se nedávno probojovala do pražského finále Porty. Její muziku podle vlastních slov charakterizují nejvíce slova folk, jazz, blues a Miloš Keller ve své reportáži z Porty použil i slůvko tramp.  Každopádně se jedná z poslední doby o jednu z nejzajímavějších kapel z Prahy a blízkého okolí.

Pitkovický Folk je součástí projektu Folk žije! a v Pitkovicích to platí. Po skončení všech vystoupení lze tradičně očekávat pokoncertní jam, který se obvykle protáhne daleko přes půlnoc. Vstupné na celou akci je dobrovolné.

Na místo se dopravíte buďto autem nebo pražskou MHD. Doporučujeme využít spoj linky 232 v 17:23 nebo 17:53 z konečné metra C Háje nebo z nádraží Uhříněves tutéž linku 232 v 17:45. V obou případech po necelých 10 minutách vystupte na stanici Hříbková, odkud půjdete asi 200m ve směru (pokud jedete z Hájů) nebo proti směru (od Uhříněvsi) jízdy. Pitkovickou hospodu nemůžete minout. Bude-li o víkendu slunečno, doporučujeme si udělat do Pitkovic odpolední výlet z Křeslic nebo Petrovic údolím Pitkovického potoka. Zpět se dostanete prakticky kdykoliv, protože z Uhříněvsi přes Pitkovice jede na Háje a dále na Strašnickou i noční autobus 506.



V sobotu se na vás těší

Hluboké nedorozumění a všichni jeho hosté

Sdílet na...
Kam dál?

» Takzvaná módní přehlídka na Prádle (Lukáš Vořech Pokorný)

» Česká hudební akademie rozhodla o letošních nominacích na Ceny Anděl (Džexna)

» 10. Pitkovický folk v obrazech (Klokan)

» Folková tChýně nabídla muziku i divadlo (Jiří Esser)

» Pernštejnská fortuna – pestrá, slunečná a nezapomenutelná (Jana Štěpánková)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
151617181921
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib