gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

31.07.2013 Janouškovo Ústí 2013 (Slávek Janoušek)    PDF Tisk Email
PR
28. ročník hudebního festivalu v areálu aktivní turistiky Cakle v Ústí nad Orlicí – Starých Oldřichovicích
v pátek 9. a v sobotu 10. srpna 2013

Už po osmadvacáté se setkávají muzikanti, které si každoročně zve Slávek Janoušek do romantického prostředí turistického areálu Cakle v Ústí nad Orlicí.
Program je dvoudenní. V pátek 9. srpna v 19:30 hodin zahájí na pódiu pod tee-pee skupina DO VĚTRU ze Svitav, následuje BOKOMARA TRIO s Lubošem Javůrkem a Petrou Šany Šanclovou. Akustické kytarové muzice a vícehlasému zpívaní se věnuje pardubická skupina MARIEN, do Cakle zavítají poprvé. Závěr prvního večera bude patřit dalšímu triu - IVAN HLAS TRIO. Violoncellista Olin Nejezchleba a kytarista Norbi Kovács dovedou opravdu dokonale podpořit Ivanovy písně, ať už jde o ty pomalé, nebo roztančené rokenroly.

V sobotu 10. srpna od 16 hodin vezměte i děti. Divadlo Harmonika, jehož duší je Marek Vojtěch - pražský komediant, muzikant a nepřehlédnutelný harmonikář, tentokrát přiváží pohádkové představení nazvané Kouzelný hrnec. Od 17.00 hodin vystoupí Duo na dálku, vítězové Folkového kvítku 2013 na Konopišti. Brněnská skupina FOLK TEAM, která zanedlouho oslaví 40 let trvání, zahraje písně z nového alba Nebudu. A pak další tria - dívčí folk-country-pop kapela z Jablonce nad Nisou BERUŠKY, tři nástroje, tři hlasy a spousta muziky. Holky pod názvem Ladybirds jezdí koncertovat i do ciziny a naživo to umějí pěkně rozbalit. Následovat bude FRANTIŠEK UHLÍŘ - SUPER TRIO WUH - jazzové trio tvoří pianista SKIP WILKINS z USA, dále ústecký rodák, kontrabasista FRANTIŠEK UHLÍŘ a bubeník JAROMÍR HELEŠIC. František Uhlíř na konci 60. let hrál bigbít v ústecké rockové kapele Devils, později se z něho stal i ve světě uznávaný kontrabasista. Dávku jazzu Super Tria WUH se Skipem Wilkinsem zajisté ocení i publikum v Cakli. Zahrají také "domácí" - SLÁVEK JANOUŠEK & LUBOŠ VONDRÁK. Letos pokřtí knihu: Janouškův druhý díl trilogie MY TŘI A JÁ, jejíž první díl vydal Vlasta Redl a do Vánoc prý ten třetí Samson Lenk. Po mnoha letech domlouvání přijíždějí konečně NEZMAŘI - byť existují 35 let, vždy dostali pozvání pozdě a už měli obsazeno. Zahrají nejen vlastní písně, ale i světovou folkovou klasiku. Na závěr trocha countrybálu - POUTNÍCI z České Třebové s všeobecným repertoárem zahrají pro dobrou náladu, společný zpěv a křepčení v tanečním reji. Oba dny budou glosovat Slávek Janoušek a Franta Urbanec. Atmosféra se očekává opět skvělá, hezké počasí objednáno.
A ještě důležitá informace pro návštěvníky: Možnost stanování je v kempu na louce v areálu. Nabízí se zde i mimohudební aktivity - půjčovna lodí, bruslí, kol či horolezecká stěna.
Janouškovo Ústí – 9. a 10. srpna 2013, areál aktivní turistiky Cakle, Ústí nad Orlicí-Staré Oldřichovice – opravdu příjemně strávený víkend.    
Bližší informace: www.slavekjanousek.cz

Sdílet na...
Kam dál?

» Já a festivaly druhé půle srpna (Tomáš Hrubý)

» Orlice stále šumí s Janouškovým Ústím (Karel Fred Vodňanský)

» Jediné vystoupení Trojice Redl-Samson-Janoušek roku 2015 na Janouškovu Ústí (FOLKtime.cz)

» Jaké byly některé festivaly aneb dlouhý pohled zpět - 1.část (Tomáš Hrubý)

» Janouškovo Ústí (Slávek Janoušek)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib