gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

04.06.2014 Jablonský medvídek již po dvacáté (OS Kamarádi Jablonné nad Orlicí)    PDF Tisk Email
PR

Ve dnech 13. – 14. 6. 2014 proběhne v areálu jablonského koupaliště jubilejní ročník festivalu Jablonský medvídek. Neváhejte sbalit stany, neboť stanovat je možné přímo v areálu, přibalte i ratolesti, protože víkend je nabitý nejen spoustou muziky, ale i zábavou pro celou rodinu. Předprodej vstupenek probíhá již od 5.května v Informačním centru Jablonné nad Orlicí.:

Informační centrum, náměstí 5.května 30, 561 64 Jablonné nad Orlicí; telefon: +420 465 641 371; mobilní tel: +420 731 516 321; e-mail: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript

Tolik praktických informací a nyní, co pro vás letos pořadatelé přichystali. Celým víkendem budou slovem provázet Belmondo a Bublina, osobnosti známé nejen díky pražskému Notování.

Páteční program začíná v osm hodin večer a nabídne tři hudební uskupení. Jako první rozezvučí pódium Jablonská skupina Invalidovna. O žánru se členové zřejmě ještě přou, a tak si posluchač v jejich muzice to „své“ jistě najde. Inspiraci totiž hledají ve větším množství hudebních stylů (šraml, folk punk, folkrock, ska punk a underground, …). O hodinu později vystoupí olomoucká kapela Bujabéza a předvede, jak to vypadá, když se lidovým písním ušije nový kabát, folk - rockový. Tato pětičlenná skupina má, při své relativně krátké době působení, na kontě nejeden úspěch, včetně Krtečka ze Zahrady (r.2011). Konec večera pak chytí barevný odstín. Zahraje a zazpívá kapela, kterou není třeba nikomu představovat - Žlutý pes, v čele s frontmanem Ondřejem Hejmou.

Sobotní hudební scéna bude mít široký žánrový rozptyl. Nejprve uslyšíme dechový orchestr s názvem Jablonská muzika. Žestě pak vystřídají kytary a country skupina Sedmý nebe. Sladké dřevo následně zastoupí rytmická paráda a velká show v podání Bubeníků ze ZUŠ Jablonné nad Orlicí.

A abychom úplně neopustili původní žánr našeho festivalu, tedy folk, pozveme na jeviště tato hudební tělesa: Švédovu trojku, rodinné uskupení s autorskou tvorbou, vítěze Porty 2012, 2013, Stráníky, působící v různém složení už od roku 1983, Hluboké nedorozumění, účastníky většiny ročníků Medvídka, My3.Avi, alternativní jazz-folkovou kapelu, která v roce 2008 vyhrála finále festivalu Zahrada, dále vítěze několika prestižních festivalů, ale také pořadatele hudebních setkání, ostravskou kapelu Tempo di vlak. Folk time nakonec uzavře všem dobře známý textař, skladatel a písničkář s ostravským přízvukem, Pavel Dobeš.

Pořádný nářez čekejte od poslední kapely sobotního večera. Pro přesnost uvádím citaci z jejich webu: „Navostro je česko-skotsko-americká mělnická kapela, která ve své tvorbě čerpá inspiraci především v keltské hudbě a to především skotské, irské, americké a v neposlední řadě i české. Muzikanti v kiltech hrají opravdu „navostro vostrou“ muziku.“

Po skončení se dá očekávat, že se muzikanti i diváci, kteří zůstanou, sejdou u ohně. Zpívání končívá nad ránem, takže nástroje nenechávejte doma v koutě.

Pro děti budeme mít nachystanou spoustu zábavy, která vypukne sobotní desátou hodinou ranní. Uvnitř areálu postavíme stánky, kde bude možné shlédnout šikovné ruce řemeslníků a vyzkoušet si různé výtvarné techniky. Mimo těchto aktivit se navíc bude v 10,30 a 13,30 hrát divadlo pro děti. Skupina historického šermu TARTAS v 17,30 předvede své šermířské dovednosti a ve 22,00 zapálí ohně, se kterými vystoupí ve své show. Ve vedlejším parčíku zase nabídneme dětem množství aktivit, při kterých budou muset zapojit nejen tělo a svalíky, ale i hlavičku. Tradičně nebude chybět možnost pohlédnout na svět z koňského hřbetu.

Časový harmonogram a více se dozvíte na www.jablonskymedvidek.cz nebo nás najdete na Facebooku, kde jsou uvedeny profily jednotlivých kapel.

Těší se na Vás pořadatelé


Sdílet na...
Kam dál?

» Jaké byly některé festivaly aneb dlouhý pohled zpět - 2.část (Tomáš Hrubý)

» O festivalu, který vás pobaví i skoky do vody ()

» Pozvánka na festival Jablonský medvídek 12. - 13. 6. 2015 (FOLKtime.cz)

» Celá rodina za zábavou - XVIII. ročník Jablonského medvídka (FOLKtime.cz)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
222324
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib