gototop
16.04.2019 Duben v Countryradiu (Miloš Keller)    Tisk
Recenze
Talent CR 2019
Talent CR 2019
Březen je měsíc Country Radia a duben pak měsíc Talentu Country Radia. Opět probíhá soutěž deseti interpretů (vybraných ze 70 uchazečů), vítěz, o kterém rozhodnou posluchači, bude otevírat všechny tři červnové Country Fontány (jinými slovy, zahraje si během dvou týdnů před cca 4000 posluchači). V Talentu můžete každý den slyšet tyto interprety: Past, Bílý tesák, Jamtour, BB Country (Slovensko), A je to, MeziMěsto, Forbes, HoP a ŠaVani, Vrak a jediného sólistu – Radima Flendera. Každý den zazní každá písnička a jak se hlasuje se připomíná u každé skladby. Poslední týden v dubnu bude finále, do kterého postoupí tři nejlepší soutěžící podle hlasování posluchačů, nu a 1. května oznámíme toho, kdo budLaurie Vargas Smothers Black Guy with Her Latina Booty Before Getting Analpornmobilee otevírat Fontány. Rozhovory se soutěžícími přinášíme ve třetí hodině nedělního folkového večera (22:00 – 23:00).
Dubnové kolo soutěže Folkmenu (neděle 21:00 – 22:00) pak přinese kromě dvojice postupujících z března (Pelánovi a Falešná karta) i tři novinky:
S první přichází Eva Suková – Blondýna. Jmenuje se Hipster a je zcela v duchu jejího originálního a satirického, leč laskavého humoru. Mnozí se poznáte. Druhou novinku natočila skupina EMA … a třetí duo Adéla Václavová a Petr Kurečka. Ti poslali album Ve správných kolejích. V kolejích jsou především klavírních, hrají tiché, do sebe obrácené písničky, kterým občas chybí melodie. Výraznější a dobří jsou tam, kde zrychlí a probleskne i smysl pro poetický humor: V laboratoři, Nemám zdání nebo Tančíš mi ve sklenici. Příjemná muzika k poslechu ve tmě a v pohodě. EMA (duo Roman Vlkovič a Jaromír Dostál) dodala desku Mateřská řeč, žánrově pestrou, oscilující od folku přes pop až k poprocku. Silnou stránkou alba je pestrá instrumentace ve všech žánrových polohách. Některé texty, zejména ty popové, jsou trochu popisné (Starý strom), jiné mírně bigotní (nic ve zlém – např. Zvítězili jsme). Tam, kde je textař civilnější, sedne civilní poloha i zpěvákovi (Já netoužím) a posluchač od něj přijme bez výhrad i duchovní zaměření většiny skladeb. V pomalejších skladbách je skupina místy bezradná, všechny výše uvedené výtky se kumulovaly ve skladbě Slituj se nad námi. Naopak hned další Ve staré chalupě nebo Klaním se Tobě patří k nejzdařilejším. Nu, a pak vás ještě překvapí takřka rocková Naděje. Asi málokdo si desku oblíbí jako komplet, ale každý si na ní najde několik skladeb, které mu budou blízké hudbou i poselstvím, resp. formou poselství.
Nakonec ještě upozorním na čtyřpísničkový projekt Marian Bandu, který přináší čtveřici zajímavých českých verzí písní Boba Dylana – textoval Marian Opletal. MiniCD se jmenuje Nepůjdem nikam ven (You Ain't Goin Nowhere) a přináší opět nový pohled na zpracování písní jmenovaného klasika.
Adéla Václavová a Petr Kurečka - ve správných kolejích
Adéla Václavová a Petr Kurečka: ve správných kolejích
Vydavatel: vlastním nákladem
Vydáno: 2019
Hodnocení desky: 5,88/10
Seznam písní: Hladina • Můj podzim • V laboratoři • Vyvrhel • Les ve mně • Němý poutník • Nemám zdání • Jen těch pět tónů • Tančíš mi ve sklenici • Mraky • Hotel ztracených existencí • Prázdné sliby • Bludná duše • Zapomnění
Co o albu napsal Miloš Keller: "Vcelku intimní, do sebe obrácené dílo." (5 bodů)
Více komentářů v hodnocení desek
Hodnotit můžete i vy, stačí se pouze zaregistrovat
 



Sdílet na...
Kam dál?

» Benefiční megakoncert Srdcem Talentů (René Racek Matlášek)

» Folková minihitparáda Countryradia v posledním čtvrtletí 2018 (Miloš Keller)

» Co se hrálo ve Folkmenu na Countryradiu v prvním pololetí 2019 (Miloš Keller)

» Folkové stupně na Countryradiu v prosinci (Miloš Keller)

» Zářijová čtyřka (Miloš Keller)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib