gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

24.05.2022 Folk mezi řekami - 4.díl (Pavel Černý)    PDF Tisk Email
Reportáže
Folk mezi řekami - to je již zavedený seriál hudebních koncertů v kulturním domě ve Veselí nad Lužnicí. V pátek 20. května pořádající kapela Jen tak tak přivítala nové vycházející hvězdičky folku, písničkářku Rejku Balcarovou a kapelu VilMa
Jen tak tak: Znovuzrození
Jen tak tak: Znovuzrození
foto: Stanislav Tošner
Zahájili Jentaktaci - a poprvé po odchodu Martina Šedy ve čtyřčlenné sestavě. Úvodní Modlitba může evokovat jejich prosbu za to, aby jejich úspěšné účinkování pokračovalo i po této změně. Protože Pavel Jarčevský se po lékařském zákroku cítí jako znovuzrozený, Lenka Semrádová Martinů neztratila svůj osobitý projev a hlas a Luboš Kalvas s Karlem Metelcem se určitě brzy přidají s nějakým tím vokálem, nemám v tomto směru žádné obavy. A tak zazněly jejich tradiční pecky jako NáušniceNocí padal déšťApage satanas či , povětšinou z pera i not stále ještě kapelníka Pavla.
Celkově projev působil jako návrat ke kořenům kapely, kdy ještě v jiné sestavě hrávala na schodech jindřichohradeckého gymnásia. Od té doby se obohatila o nové hlasy, aranže i nástroje a směřuje k folkovým výšinám. Přejme jim - dlouhý hudební - život. Stejně jako jejich zbrusu novému CD s názvem Znovuzrození. Ptejte se po něm na webu či facebooku kapely.
Rejka Balcarová
Rejka Balcarová
foto: Stanislav Tošner
Jako druhá v pořadí vystoupila letošní semifinalistka Porty (postoupivší z pražského oblastního kola) Rejka Balcarová. Svým osobitým přístupem, kterým si velmi rychle získala pozornost publika, vypráví životní příběhy, které se staly nebo by se měly stát (např. Příště či Vrba). Píseň Nezměněná byla věnována Pavlovi Jarčevskému a pojednává o návratu beze změny v povaze a chování. Z Rejky je cítit klid, radost a především pokora k písničkářskému řemeslu. Řekne k němu dozajista ještě spoustu slov.
VilMa
VilMa
foto: Stanislav Tošner
Podvečer zakončila vesměs pražská kapela VilMa, která se poprvé ocitla na jihu Čech. Od prvního tónu z nich vytryskl velký proud energie v písni Jednašedesát, zřejmě v návaznosti na ročník narození jednoho z muzikantů. Dobrá zpráva je, že i když je projev nasměrován k volnějšímu projevu (někdy až lyričnu), tok energie neustává. Když byl ten pátek, zazněla i Jedna páteční popisující přeplněné autobusy. To víceúčelový sál kulturního domu byl zaplněn jako dvě třetiny autobusu a Slávek Maděra, Zuzana Vilímová, Hana Šafaříková a Josef Balcar je potěšili víc než dost.
Takže žádný Pindy Mindy.
Kdo by chtěl do Veselí nad Lužnicí zavítat na další díl hudebního cyklu Folk mezi řekami, je srdečně zván na 21. července, kde před kulturním domem bude hostem Jen tak taku kapela Hluboké nedorozumění. Bude to zase fajn podvečer.

Ukázka a fotky jsou od mistra Stanislava Tošnera.

Sdílet na...
Kam dál?

» Folk mezi řekami - 2. (Pavel Černý)

» Okénko Jardy Hnízdila a jiné zajímavosti - 11. (Pavel Černý)

» Folk mezi řekami naplnil i velký sál (Pavel Černý)

» Rybníkáři mezi řekami, to nebylo Jen tak (tak) (Pavel Černý)

» Jen tak tak, aneb To není jen tak. Tak... (Pavel Černý)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
222324
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib