gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

03.10.2022 Slavnosti v Plané (Pavel Černý)    PDF Tisk Email
Reportáže
V neděli 25. září do Plané nad Lužnicí, v rámci Svatováclavských slavností, zavítal jako jeden z hudebních hostů Jaroslav Uhlíř s kapelou. Byl jsem zvědavý na tohoto hudebního barda, který proslul spoustou nezapomenutelných hitů ve filmech či pohádkách. Kdo má rád písničky jako je Hlupáku najdu tě, Dělání, Severní vítr, Holubí dům, Není nutno, Statistika, Pod dubem za dubem a mnohé další, byl nadšen. Připomenul si tak třeba svoje časy, kdy se díval na pohádky či filmy, které pan Uhlíř zásobil svou bezednou dílnou nezapomenutelných melodií. 
Jaroslav Uhlíř s kapelou
Jaroslav Uhlíř s kapelou
foto: Šárka Dušáková Procházková
Kdo chtěl naživo slyšet tohoto hudebního mistra až tolik příležitostí neměl. Ač seděl za pianem s mikrofonem, moc ho slyšet nebylo. Možná to byla chyba zvukaře, možná…, to lze jen spekulovat, zpěvačka Jana Koutová a kytarista Fredy Bittner jej dokázali přezpívat. I přesto to byl parádní zážitek, protože zpívali výborně a často využili plánské publikum k samotnému zpěvu - a to vždy s úspěchem. A tanečníky z následně vystupujících souborů či samotné posluchače dokázali i roztančit. Byl to velmi příjemný začátek zdejších, pravidelně se konajících slavností.
 
 
 

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib