gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

11.10.2022 Třetí semifinále Notování (Miloš Keller)    PDF Tisk Email
Reportáže
Třetí semifinále XVIII. ročníku Notování proběhlo ve čtvrtek 6. října na obvyklém místě, tedy v sále prodejny hudebních nástrojů Music City v pražských Vysočanech.
Zkusmeto
Zkusmeto
foto: Renata Králová
Tentokrát převažovali semifinalisté, kteří vzešli z hlasování posluchačů, ať už o písních nebo interpretech. Večer otevírali Zkusmeto v šestičlenné sestavě. Hrají, řekněme, intelektuální folk, a to jak po hudební, tak i po textové stránce. Mají příjemné, nenásilné aranže, písničky mají hudební i textovou hlavu i patu, jsou bez manýrů a o vystoupení přemýšlejí jak z dramaturgické, tak i z pódiové stránky (postupné odchody muzikantů při poslední písni). Líbily se mi písničky V bytě a Máš na to čas.
Míša Mádlová a Petr Vašina
Míša Mádlová a Petr Vašina
foto: Renata Králová
Následoval trojčlenný Alfasrnec s dynamickou muzikou, kterou ostatně ocenili i posluchači Country radia v soutěži Talent (skladba Biathlon). I další skladby mají hitové parametry, mě zaujal (pochopitelně) Šalingrad s pěkným střídáním hlasů.
Duo Míša Mádlová a Petr Vašina je příjemná folková dvojice, která se hlasově pěkně doplňuje. Dávají důraz na texty, ale ani melodie neodbývají. Mírně introvertní, ale nerušící folk.
Martin Hejnák
Martin Hejnák
foto: Renata Králová
Martin Hejnák a Havraní čas
– ano, s doprovodem dalších nástrojů (zejména kláves) dostává jeho hudba zcela jiný rozměr a jeho osobitý (dříve jsem psával „rušivý“) pěvecký projev se dostává do úplně jiné dimenze. Teď už se to dá definovat jako folkový minimalismus a je to osobitý přístup na naší folkové scéně. Nadále zůstaly krátké stopáže a trochu surrealistické texty. Martin nevynechal Vypadnu ze všech oken, ale úplně mě dostala instrumentálka Ezoterik.
Blondýna
Blondýna
foto: Renata Králová
Nu, a nakonec Blondýna – tentokrát zvolila takřka kompletně spíše poetický repertoár. Vždycky jsem psával, že mi vyhovuje víc v písních s vtipnými texty, ale tentokrát jsem i tuto polohu velmi pozorně vnímal a vychutnával si jí. Zjevně i vážnější forma Blondýně vyhovuje čím dál tím víc. Úča je zas u čaje ale naplňuje obě polohy a je prostě skvělá.
Hostem byl Jirka Řehulka, hrál poetický folk s přemýšlivými texty, trošku abstraktními, ale uvěřitelnými. Ovšem nejlepší byla písnička, kterou dal bez kytary, jen „na hubu“. Velmi vydařený večer to byl ze semifinalistů, které vybralo v základních kolech publikum. Jak to celé soutěžení dopadlo a kdo bude vystupovat ve finále první listopadový čtvrtek, tak na to se mrkněte na stránky Notování.

Sdílet na...
Kam dál?

» Notování 7. listopadu 2013 a taky před měsícem (Rada Notování)

» Zkuste Notování, ročník XI. (Rada Notování)

» Notování zná letošní semifinalisty (Belmondo)

» Výsledky 3. základního kola IX. ročníku Notování (Rada Notování)

» Výsledky 4. základního kola VIII. ročníku Notování (Rada Notování)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
222324
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib