gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

12.10.2022 Žalman v Táboře a další zajímavé hudební akce (Pavel Černý)    PDF Tisk Email
Reportáže
V pátek 7. října vystoupil v táborské restauraci Univerzita nestor českého folku Pavel Lohonka Žalman se svým spolem. Tato nestárnoucí legenda má stále hodně energie na rozdávání radosti a tak tomu samozřejmě bylo i v Táboře. Zazněly snad všechny hity, na které se dá vzpomenout a mnohdy i společně zazpívat. Hodně písní bylo z posledních alb Všechno je teď a My vyhnaní z ráje. Jako perličku lze uvést, že zde slavnostně uvedli do provozu nový blok kytarové elektrárny. Nedaleký Temelín to zvládl. Druhou premiérou jest, že Petr Novotný zároveň zahrál na novou baskytaru na stojánku. Diváků dorazil plný sál i přesto, že přes ulici v hotelu Palcát těšil svou produkcí Pokáč. Prostě a jednoduše, Petr Havrda je stále kňuba, Petr Novotný motorné mehlo, Míša Hálková řestná a Žalman je pořád božtík.
Je třeba se zmínit i o týmu pořadatelů, jejich neutuchajíci péči, aby vše klapalo tak jak má a zároveň i nadšení z muzikantského umění.
Žalman & Spol.
Žalman & Spol.
foto: pořadatel akce
- Kdo by chtěl zavítat do tohoto ráje plného hudby, tak v Univerzitě 13. října bude Jam session s Ondrou Křížem a 21. října vystoupí Waldemar band coby pocta Waldemaru Matuškovi. Na FB Restaurace Univerzita Tábor můžete sledovat i jejich další programovou nabídku.
- Tábor se stává kulturně akčním místem, vzniká zde totiž další hudební scéna a to Bar Sklep. Od září se zde každý týden představují kapely s rozmanitým zaměřením. Pokud jde o folk a jeho příbuzné, tak 14. října tady bude Cihelna a spol. a 21. října Tomáš Průša Band.
Pod stolem s Pepou Pelánem bude Blondýna
Pod stolem s Pepou Pelánem bude Blondýna
- Již zavedený cyklus Folk mezi řekami ve Veselí nad Lužnicí pokračuje dalším dílem. Pořádající Jen tak tak zde 14. října přivítá v kulturním domě mezi řekami Lužnice a Nežárka pelhřimovské 4zdi.
- Stejně zavedeným místem se ve Strakonicích stává Kavárna Pod stolem. Zdejší kytarový bard Josef Pelán zde 14. října zahraje s kytarovou bardkou Blondýnou.
- Potočná v okrese Jindřichův Hradec a Stodola U Majdy, to je další místo, kde folk a spol. zní naplno. Ivan Hlas Trio 15. října, Forget a hosté 22. října a o týden později Brzdaři - no není to výtečná nabídka?
- Country hospůdka U šesti strun - to už je přímo výzva. 14. října Štreka, další pátek Lesomor či 28. října. Ashena čili Pavla Aschenbrennerová. Kde to je? V Písku.
- Stálicí jsou i Večery S v divadle U kapličky v Českých Budějovicích. Na 21. října jsou připraveni zahrát 2JajaLáďa Latka Trio a Jen tak tak s letošním patronem těchto večerů, Pavlem Jarčevským.

Sdílet na...
Kam dál?

» Soutěž k narozeninám Pavla Žalmana Lohonky (Džexna)

» Žalman & Spol. - Všechno je teď (Ivan Kurtev)

» Soutěž o DVD Živě v Telči 2012 (FOLKtime.cz)

» Žalmanův kabriolet se naplno řítí vpřed (Tomáš Hrubý)

» Narozeninový večer Petra Novotného (Lucy)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
222324
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib