gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

19.10.2022 Když Jen tak tak podpoří 4zdi (Pavel Černý)    PDF Tisk Email
Reportáže
Jen tak tak
Jen tak tak
foto: Standa Tošner
Folk mezi řekami
 je již zavedená značka ve Veselí nad Lužnicí. V pátek 14. října tam v dalším dílu přivítala pořadatelská kapela Jen tak tak svoje kamarády od Pelhřimova - 4zdi.
Lenka a Karel
Lenka a Karel
foto: Standa Tošner
Tradiční začátek s tradičním špičkováním kapelníka z donucení Pavla Jarčevského a vícekapelnice Lenky Martinů připadl na Jen tak tak. Kdo se těšil na obvyklé pecky, jako například O šálku na kávu, Scházíš mi lásko či Z nadhledu, byl maximálně spokojen. Došlo však i na jednu oprášenou píseň z dávných dob, která v této sestavě zazněla vlastně premiérově (Říjnová sobota). Za další premiéru lze také označit i první hraní Katky Maříkové na scéně kulturního domu. Svými různými flétnami podporuje zvuk kapely od léta a její dechový syntezátor ve skladbě Teď říkám si ne sem zapadl jak zadnice na hrnec. Třetí premiérou může být i celkem dost slov od bicmena Karla Metelce, který dostatečně využíval připojený mikrofon. Basák Luboš Kalvas tradičně - hlasem - mlčel. Poslouchat a vnímat jentaktačí energii a zápal rozhodně není Ztracenej čas
4zdi
4zdi
foto: Standa Tošner
Diváci před zdmi
Diváci před zdmi
foto: Standa Tošner
Jako kuriozitku lze uvést, že jedna z Pavlových kytar je vyrobená Hynkem Pavlů, kapelníkem 4zdí. Ten samozřejmě ovládá kytaru. Dalšími členy jsou Petr Sejk (kytara a baskytara), Zuzana Žižáková (perkuse) a Daniel Edr (mandolína). Všichni i zpívají, i když Dan jen výjimečně. Charakteristikou textů party z Vysočiny jsou příběhy. Příběhy, které může zažít kdokoliv z nás. Pláč i smích je velmi aktuální do dnešní doby. Umět se životem prát a pravdou nechat se vést, víru mít a bláznům se smát. Přesýpací hodiny jsou rovněž poplatné současnosti. Ukazuje, že se stále víc hůř rozeznává, co je správné a co ne. Anebo, že je potřeba si život odlehčit a dát si Víno pro zasmáníLabyrint zisků a ztrát občas potká každého z nás a pak to vypadá, že nás veze Rychlodráha Happiness. Prostě Nic nenaděláš.
Co o nich ještě říci? Že Petr se neumí oblékat, a když přijede někam hrát, půjčí si tričko (viz zde). A těšte se, připravují nový hudební nosič. 
Další díl bude v povánočním duchu spojený se silnými texty. 29. prosince bude hostem Jen tak taku písničkář Jiří Smrž. Račte zapsat do svých kalendářů.
Snímky tradičně s nonšalancí sobě vlastní pořídil Standa Tošner.

Sdílet na...
Kam dál?

» Folk mezi řekami naplnil i velký sál (Pavel Černý)

» Folk mezi řekami - 2. (Pavel Černý)

» Okénko Jardy Hnízdila a jiné zajímavosti - 11. (Pavel Černý)

» Okénko Jardy Hnízdila a jiné zajímavosti - 8. (Pavel Černý)

» Jen tak tak, aneb To není jen tak. Tak... (Pavel Černý)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
151617181921
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib