gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

11.05.2022 Okénko Jardy Hnízdila a jiné zajímavosti - 11. (Pavel Černý)    PDF Tisk Email
Zajímavosti
V dalším dílu cyklu Hvězdy jihu na TV JČ1 padla do oka moderátorovi pořadu Jardovi Hnízdilovi čerstvá semifinalistka Porty ze svitavského oblastního kola Alena Střelečková anebo vlastně Alishi. Pochází z Českých Budějovic a hraje, dle jejích slov, "asi folk". V její tvorbě můžeme zachytit prvky country, blues, bluegrassu, bigbítu, kam až sama dovolí. Přímo z ní srší radost ze života. Tak se s ní račte seznámit.
V táborském okrese se objevuje stále více míst, kde lze slyšet folk a jemu příbuzné žánry.
O restauraci U třech kytar Anděl v Plané nad Lužnicí jsem se zmínil nedávno. Tam se prostě každý pátek či sobotu hraje živě. 
V Táboře ve společenském a kulturním centru Univerzita to rovněž hudebně vře. Střídají se tu různé hudební žánry, dá se říci od folku až po dechovku anebo se pořádají i Jam sessiony. Nejbližším programem je 12. května vystoupení pianisty Ondry Kříže a 20. května kapely Cihelna a spol..
A právě tuto mladě postavenou kapelu, která chce hrát víc, a jejíž junior - bubeník o minulém víkendu zvítězil v celostátním kole bubenické soutěže, můžete slyšet už 14. května v dalším hudebním místě a to v Sauna clubu, pro změnu v Plané nad Lužnicí, v rámci cyklu Hudební večer pod hvězdami. 4. června je na pořadu Blues Acoustic Music.
To v Kulturním domě ve Veselí nad Lužnicí bude 20. května pokračovat pravidelný cyklus Folk mezi řekami. Domácí - již čtyřčlenný - Jen tak tak doplní písničkářka Rejka Balcarová a kapela VilMa.
Nabídka je opravdu pestrá, tak jděte a odpoutejte se alespoň na chvilku od čeho se chcete sami odpoutat. Muzikanti vás rádi uvidí.

Sdílet na...
Kam dál?

» Jen tak tak, aneb To není jen tak. Tak... (Pavel Černý)

» Když Jen tak tak podpoří 4zdi (Pavel Černý)

» Okénko Jardy Hnízdila a jiné zajímavosti – 19. (Pavel Černý)

» Okénko Jardy Hnízdila a jiné zajímavosti - 8. (Pavel Černý)

» Okénko Jardy Hnízdila a jiné zajímavosti - 15. (Pavel Černý)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
1516171821
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib