gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

13.06.2022 Okénko Jardy Hnízdila a jiné zajímavosti - 12. (Pavel Černý)    PDF Tisk Email
Zajímavosti
Českobudějovický Láďa Latka je stále věrný akustické kytaře. Uvolněná atmosféra jeho hudby je už řadu let nosná, byť léta působil v kapelách zcela odlišných žánrů. Překvapením pro mne, ale zároveň smutkem, že mi unikne příležitost vidět a slyšet naživo, je formace Láďa Latka trio. Bicí (nebo cajon), housle, kytary, všechno slouží výraznému textu a zpěvákově přednesu. Žádné okliky, kudrlinky, falešný sentiment. Horolezci by řekli direttissima - přímé stoupání na vrchol hory po linii pádu ze základny v údolí na vrchol. Zatímco normální trasa si klade za cíl najít cestu s co nejmenšími obtížemi, horolezec, který se pokouší o direttissima, čelí výzvě vystoupit na horu „přímnějším“ způsobem. To je pro mne muzika téhle energické trojice. Na své debutové album Terapie láskou (2016) letos navázal novým albem Po větru (2022)
Kapela A trio:
Tomáš Vávra - housle, zpěv
Pavel Mapache Maule - bicí
Honza Bambas - baskytara
Tento text je z poznámek Jardy Hnízdila jehož hostem pořadu Hvězdy jihu na TV JČ1 bylo tentokrát již výše zmíněné uskupení Láďa Latka A trio.
Aktuality z jižních Čech:
Restaurace U třech kytar se přestěhovala z Plané nad Lužnicí do 3 km vzdálených Košic. Těch českých. Dobroty a víkendové hraní hledejte teď tam.
Vesnický hudební klub Chotěmice muzikanta Václava Koubka nedaleko Soběslavi začal opět svoji další sezónu. Najdete tam hudební nabídku různých žánrů. Například 18. června Znouzectnost, 24. června Michal Ambrož a Hudba Praha, 25. června Už jsme doma. V červenci tady vystoupí třeba Oskar Petr, Luboš Pospíšil nebo Circus Problem. 
Kulturní léto na pískovně - to je cyklus koncertů nedaleko Veselí nad Lužnicí. Hudba různého zaměření nebo divadelní představení, to je tam možno shlédnout. V nejbližší době 1. července Nežárka Band (folk a country), 2. července Xavier Baumaxa či o den později Divadlo To já jsem. I sem račte zavítat.
- Táborské i přespolní muzikanty lze potkat převážně každý letní pátek v Autokempu Malý Jordán v Táboře. 17. června - Weramon, 2. července - Mary Long, 5. července (vyjímečně v úterý) Krýgl Boys a jindy třeba Flok, Popřechodu či Starouš Band.

Sdílet na...
Kam dál?

» Okénko Jardy Hnízdila a jiné zajímavosti - 6. (Pavel Černý)

» Okénko Jardy Hnízdila a jiné zajímavosti - 8. (Pavel Černý)

» Okénko Jardy Hnízdila a jiné zajímavosti 3. (Pavel Černý)

» Okénko Jardy Hnízdila a jiné zajímavosti - 23. (Pavel Černý)

» Okénko Jardy Hnízdila a jiné zajímavosti - 22. (Pavel Černý)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
1516171821
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib