gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

11.04.2017 Karas slaví 60 aneb Je to jen číslo (Vladimír Béďa Halm)    PDF Tisk Email
Reportáže
V pátek 31. března 2017 bylo Kulturní centrum Bonaparte ve Slavkově dějištěm koncertu Poutníků s oslavou šedesátky Jirky Poly – Karase.
Album
Album
foto: Vladimír Béďa Halm
Večer zahájila parta gratulantů, skupina Album z Chomutova v bluegrassovém stylu coby zvláštní host večera. A pak už současní Poutníci rozehráli svůj part. Opět dokázali natěšenému publiku, že jsou důstojným pokračovatelem značky, která má za sebou v různých sestavách již 47 let existence. K brilantním instrumentálním výkonům se druží i tradičně dobré texty. Během večera to byly nejen novinky, ale mnohokrát byl připomenut skvělý textař a člověk Josef Prudil. Zazněly hity jako je Hotel Hillary, Máš jen svůj plán a další, včetně instrumentálky Dueling Banjos v mandolinovém provedení.
Oslavenec Jirka Karas Pola
Oslavenec Jirka Karas Pola
foto: Vladimír Béďa Halm
Stálý host Poutníků Zdeněk Kalina začal vhled do hudební historie, kdy pod značkou kapely došlo syntézám muzikantů z různých brněnských hudebních seskupení – v tomto případě přišli Zdeněk se Štěpánem „Štěvou“ Veškrnou z brněnských Sekáčů. A v několika písních Zdeněk Kalina ukázal, že není nazýván „brněnským Johnny Cashem“ nadarmo.
K současným Poutníkům se postupně přidávali ti minulí - Robert Křesťan, Luboš Malina, Zdeněk Kalina, Petr Brandejs, Jiří Mach, Hanka Černohorská, Pavel Petržela a František Linhárek.
Robert Křesťan a Zdeněk Kalina
Robert Křesťan a Zdeněk Kalina
foto: Vladimír Béďa Halm
Pamětnické srdce se těšilo z exkurzí do minulých časů v podání nestárnoucích muzikantů, kteří v kapele působili. A podle reakce publika to nebylo jen pro pamětníky. Podání písně Wayfaring Stranger v provedení kombinované sestavy z různých časů připomnělo vystoupení Poutníků na Portě v Plzni, kde tímto songem přivítali právě dorazivšího Tonyho Trischku – což lze považovat za symbolické připomenutí dob, kdy se české kapely vydávaly do světa a Poutníci byli jedni z prvních. Jediná zpěvačka z celé historie kapely, Hanka Černohorská, předvedla jak svůj jiskřivý temperament a půvab, tak i pěvecké umění.
Zkrátka – naplnil se výrok jednoho z čelných slavkovských představitelů z dávné doby o tom, že Slavkov má v historii dva slavné muže – Jirku Karase Polu a Napoleona Bonaparte.
A poznámka pro Karase na závěr: Šedesátka je jen číslo a v Tvém případě to platí na sto procent.
Více obrázků ve fotogalerii ZDE.
 
Všichni Poutníci v čele s oslavencem
Všichni Poutníci v čele s oslavencem
foto: Vladimír Béďa Halm

Sdílet na...
Kam dál?

» Poutníci padesátiletí: svátek na Barče i se Zlatou sestavou (Tomáš Hrubý)

» King Kong v Trávě, aneb Dva skvělé večery prázdnin (Vladimír Béďa Halm)

» Soutěž o album Poutníků Stíny na střechách ()

» Druhá tráva, Fernando Saunders a Katka Garcia před koncem roku (Školník)

» 1. ročník Trampských Pikovic (Miloš Keller)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
22232425
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib