gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

19.05.2017 Písničky z Leitnerky 2 (Vladimír Béďa Halm)    PDF Tisk Email
Reportáže
...aneb bylo to poetické odpoledne
Brněnská Ozvěna v sobotu 13. května navázala po delší přestávce na tradici svých setkání s diváky, která se po názvem „Písně táborových ohňů“ odehrávala v pravidelných intervalech a pro hudbymilovné diváky kromě pořádajících přinášela nejeden hudební skvost. A protože se zdá, že dobrým muzikantům to nedá aby nehráli, navázali na úspěch uvedených setkání dalším festiválkem pod názvem „Písničky z Leitnerky 2.“. Jak je z názvu patrné, přehlídka folkových a trampských skupin se konala ve známém brněnském klubu Leitnerka, v jehož dramaturgickém plánu je stále prostor pro nejrůznější kapely žánrů folk, trampských písní i country a vůbec dobré muziky.
Špunt
Špunt
foto: Vladimír Béďa Halm
A byla tu tedy mini přehlídka folkově-trampských kapel, která Brňákům ukázala, že nejen kmeny s růžovým tankem, ale i dobrá muzika může naplnit pro kulturní diváky sobotní odpoledne až do podvečera.
Program zahájil přerovský ŠPUNT svými lyricky laděnými písničkami, které navodily tu správnou náladu lehce nostalgického lenivého odpoledne. Jejich folk se řadí k tomu nejlepšímu, co lze v našich končinách slyšet a naplňuje heslo o tom, že „folk žije“. Za lehkého špičkování mezi mužskou a ženskou částí kapely během přestávek mezi skladbami rychle  plynul hudební tok v dravém přednesu střídajících se sólistů za vydatné podpory celéBig Tit Chinese Model 妖姬妲己YaoJiDaJipornmobile.online kapely. Jak poznamenal Michal „Žralok“ Čech z Ozvěny, který celou přehlídkou provázel, pod tímhle špuntem je dobré víno.
Ozvěna
Ozvěna
foto: Vladimír Béďa Halm
Po krátké přestávce následovala pořádající Ozvěna, která svým výkonem nezůstala nic dlužna oceněním Portami za autorství i interpretaci. Petr „Pitt“ Vyhlas dokazoval svou hrou na dvanáctistrunnou kytaru i zpěvem, že nic nezapomněl i po delší přestávce v koncertování, a stejně tomu bylo i u ostatních. Jak dámská část, zastoupená Milenou „Čitou“ Čechovou a Pavlou „Fazolí“ Střechovou, tak mužská část, kde kromě Pitta hráli a zpívali Michal "Žralok" Čech a Pavel "Forzajt" Pavlík. Aktuální sestavu doplnil i zakládající člen skupiny Jiří „Sup“ Polák, který připomněl dávnou historii počátků skupiny. Přítomní diváci si užili výběru z celého obsáhlého repertoáru Ozvěny, plného skvělých melodií a nápaditých textů.
Falešná karta
Falešná karta
foto: Vladimír Béďa Halm
Následovalo překvapení v podobě, pro tuto příležitost znovu oživené, skupiny Tempo di vlak z Karviné. Dvě partnerské dvojice provedly posluchače krajinou svých hudebních nálad a jak v duetech jednotlivých „rodinných sekcí“, tak společně, přispěli k pohodě další hodinky přehlídky.
Závěr patřil trampské skupině z Nového města na Moravě – Falešné kartě. Ale na jejich hře nebylo nic falešného, naopak, svým slapským soundem přispěli k úspěšnému závěru přehlídky.
Prostě – v souladu s povzdechem pana doktora z Postřižin – bylo to poetické odpoledne.
Více obrázků ve fotogalerii ZDE.

Sdílet na...
Kam dál?

» 13. Vírský sumec a 20. Mikulášský trampský bál T.O Falešná karta (Falešná karta)

» Podzimní Ozvěny již dnes (Mirek Zajac Duda)

» FolKaliště popáté (Pavel Novák)

» Ostravské Podzimní Ozvěny (Belmondo)

» Tóny se Žambochy (Belmondo)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
151617181921
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib