gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

08.01.2018 Povánoční zpráva o podařeném Vánočním večírku aneb Folk Team v Metru (Vladimír Béďa Halm)    PDF Tisk Email
Reportáže
V brněnském METRO Music Baru se v pondělí 18. prosince odehrál další v řadě tradičních Vánočních večírků Folk Teamu. Útulná atmosféra baru měla zajisté příznivý vliv jak na diváky, tak i na uvolněný hudební projev.
A jak je u Folk Teamu obvyklé, bylo co poslouchat. Po trochu nostalgickém úvodu, kdy se vybíralo z hudební truhly s archivem, která je plná poetických pokladů, následovala plnokrevná folkrocková nadílka. V podání Romana Venclovského i Ivana Huvara potěšila nejen Skála ale i Dálnice a další hity. To vše s laskavým a poučeným průvodním slovem Pavla Kopřivy.
Monika Maláčová
Monika Maláčová
foto: autor
Žánrovou odbočkou do vln operních i jazzových bylo vystoupení hosta – Moniky Maláčové. Ta mimo jiné několika písněmi připomněla i časy brňáky považované za „zlatou éru“ Divadla Na Provázku. Soudě podle průměrného věku v hledišti mnozí při této části produkce mají na co vzpomínat.
Po utišení bouřlivých ovací následoval další host – doktor Weinwasser alias Zdeněk Korčian. Ten do barového prostředí přinesl pravou horskou medicínu ve svém popisu metod význačných postav medicíny z kraje drsných horských končin – Jeseníků. Metody vodního léčitelství Vincenze Priessnitze v kombinaci s ušlechtilým vinným doplněním byly aplaudovány a přijaty publikem tak, jak se dá v této emočně vypjaté době očekávat.
Pavel Kopřiva
Pavel Kopřiva
foto: autor
Návrat do hudebního světa Folk Teamu od zdravovědných disciplín byl ale opětovným vyplutím na moře poetických textů, umocněných hudbou v podání brilantních instrumentalistů. Současná sestava Folk Teamu je ve skvělé formě a tak dík za hudební dárek pod stromeček patřil Pavlu Kopřivovi a jeho houslím, Ivanu Huvarovi s jeho kytarovými kouzly, Roman Venclovský kromě zpěvu a kytary opět rozdováděl své věrné fanoušky svými pohybovými kreacemi a v neposlední řadě se na úspěchu celku podíleli Roman Jež na klávesy, Dalibor Dunovský na baskytaru a jak pánové zakladatelé Folk Teamu rádi připomínají – benjamínek Petr Šupler na bicí.
Útulný brněnský hudební bar byl k potěše publika zaplněn výbornou hudbou i texty, které jsou zde podávány skutečně v blízkém kontaktu s konzumenty umění. Jen mne vždycky na koncertech v Metru znovu překvapí myšlenka, kam se při vystoupeních B-SIDE Bandu vejdou diváci.

Sdílet na...
Kam dál?

» Ještě neumřeli a je jim 40: Folk Team v MB (Tomáš Hrubý)

» Jak bych hlasoval do anket (Miloš Keller)

» Folk Team na Staré radnici v Brně (Vladimír Béďa Halm)

» Nebudu? Ale budu! (Miloš Keller)

» Folkové Chvojení 2013 – velké chvíle se známými i neznámými jmény (Jana Štěpánková)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
151617181921
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib