gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

18.12.2002 Vánocní "folková kavárna" s KVINTOU 14.12.2002 (?.Honza Ampér)    PDF Tisk Email
Reportáže

Nejen veliký nazdobený vánoční stromek připomněl čas pohody, ale i úvodní vystoupení dětského souboru PROMĚNY, který pod vedením jejich učitelky (naší klávesistky) Lady Gažurové, působí při 4.ZŠ v Litvínově. Závěrečnou písní překvapili nejen velice početné řady diváků, ale i skupinu JUWEL folk z Děčína. Nastudovali píseň VRAŤ SE DO STARÝCH KOLEJÍ právě od této skupiny. Následující část večera patřila Kvintě. O další překvapení se postarala Helena Šimků, manželka našeho kytaristy Oldy. To když si s Kvintou přišla zazpívat dvě písničky, které vyvolali bouřlivý potlesk. Helenka se tímto stala dalším členem skupiny KVINTA a v budoucnu ji budete spatřovat a hlavně slýchávat s námi. Dříve zpívala se skupinou PĚT OŘÍŠKŮ PRO POPELKU a tak můžeme směle prohlásit že bez potřebných zkušeností rozhodně není. V průběhu večera jsme chtěli mezi přítomnými vylosovat diváka, který by obdržel CD s koledami, ale nakonec jsme ho předali tomu, kdo se první přihlásil.

Stejně to vyřešila i naše hostující skupina JUWEL folk, která takto věnovala nejrychleji reagujícímu divákovi svoje CD s názvem Všechno to?.

Skupina vystupuje ve složení:
Romana Rychtaříková ?nejkrásnější zpěvačka skupiny
Martin Rychtařík ?její nej? manžel, klávesák a kapelník skupiny
Jiří Holman ?nejhlučnější hudebník (bubeník) skupiny
Jakub Masojídek ?nejžhavější baskytarista skupiny
Honza Masojídek ?jeho nej?dvojče a kytarista této skupiny

Naší "folkovou kavárnou" se v jejich podání nesl k posluchačům nejen svižný folk-rock, ale i baladické skladby, které převážně píše kapelník Martin. Folkové texty ztvárňují křehké životní situace jsou podmanivě podbarveny zdánlivě jednoduchou, lehce rockovou, melodickou linkou. Z té posluchačům "zůstanou v hlavě" fragmenty které nutí broukat si písničky i po jejich vystoupení. Zpěvačka Romana Rychtaříková přispěla i trochou poezie, která pojednávala o soužití mužů a žen. Juwel folk se prostě příjemně poslouchá a o to vlastně jde. Ostatně o kvalitách této skupiny svědčí i časté zařazování jejich písní hudebními dramaturgy rádia SEVER (dříve Čro Ústí nad Labem ) do svého vysílání. Chcete li se přesvědčit o pravdivosti mých slov, nezbývá, než navštívit jejich koncert a udělat si tak svůj vlastní obrázek o této skupině. A pokud jste je již slyšeli víte, že nekecám. Nebo JO ?


Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 
Honza Ampér  - Re: Vánoční "folková kavárna" s KVINTOU 14.12.2002   |212.90.236.xxx |19.12.2002 00:23:00
Nekecá

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Květen 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
   1 2 5
 6 7 8 9
131419
21
27  

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib