gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

24.06.2019 Živý (Jindřichův) Hradec je opravdu živý (Pavel Černý)    PDF Tisk Email
Rozhovory
(a rozhovor s Martinou von W)
V Jindřichově Hradci se už několik let koná multižánrová akce Živý Hradec. Na úvod sobotního programu, 15. června, dostal prostor i folk.
Martina von W, dříve Pensée, zahrála nejdříve sólo a pak ji doprovodila kapela, s níž je vídána stále častěji. Její písně o Lásce, smrti a špíně korespondují s pohledem mladého člověka na dnešní svět. Texty jsou pocitově silné i křehké, stejně jako Martina, která zraje jako víno. Odpověděla mi na tři otázky.
Jak se jmenují pánové, kteří tě doprovázejí?
Martina von W
Martina von W
Fb Martina von W
Ti pánové, kteří mne doprovázejí, jsou bubeník Venca Tomšík, baskytarista Honza Pilný a kytarista 4P, známý též pod svým občanským Extended Sexy Ballbusting Montage with 18 Girlsjménem Petr Pokovba. V téhle sestavě se občas sejdeme a kluci to odehrají se mnou. Kromě těchto vystoupení ale samozřejmě mají vlastní hudební projekty. Honza hraje například v kapele Jam4U, 4P skládá scénickou hudbu a je známý třeba z kapel Jentaktak nebo Biopop, kde dříve působil - hrával ale třeba i s Marpem, tahle jeho žánrová nevyhraněnost mě hodně baví.
Co tě vedlo ke změně z Pensée na Martina von W?
O změně jména jsem uvažovala už delší dobu. Obvykle říkám, že Pensée prodělala existenciální krizi a vrátila se jako Martina von W. Jméno Pensée mi už zkrátka nebylo pohodlné, příjemné, necítila jsem se s ním dobře.
Jaké to je hrát na domácí půdě?
Jak se hrálo na domácí půdě? Bylo milé vidět spoustu známých, to potěší vždycky. Je pravda, že jsem byla trochu nervózní - s kluky jsme hráli naposled loni v létě, takže jsme byli všichni zvědaví jak to tentokrát dopadne. A dopadlo to docela pěkně, ne?T akže si to zase někdy zopakujeme.
Na pódiu Jananas
Na pódiu Jananas
Fb Živý Hradec
Jananas
- folkový až folkrockový s heavymetalovým projevem zpěvačky (v jedné písni) Jany Infeldové. Její projev je nenapodobitelný a oslovuje jím své posluchače. Samozřejmě nechyběly známé - možná i hity - GPS či Já nejsem naštvaná.
Program pokračoval i dál kapelami Živé kvety či -123minut. Hradečáků v horkém dni dorazilo opravdu dost. Z dlouhodobých zkušeností možná i proto, že vstupné se neplatilo.

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
222324
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib