gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

04.03.2011 Historie děčínského trampingu (Michael Antony - Tony)    PDF Tisk Email
Z luhů a hájů
Koncem roku  vyšla kniha Z campů děčínských trampů a jde o kvalitní  zpracování historie trampingu v tomto pískovcovém kraji, od samotných počátků za 1. republiky až do současné doby - trampské osady, akce, kapely a písničkáři, časopisy atd.
alt
alt

Autor knihy Rigomery odvedl dobrou práci, a to i za cenu ohrožení vlastního života (bez přehánění). Aby mohl knihu včas dopsat, odmítl operaci srdce, podepsal revers a do nemocnice se vrátil až ve chvíli, kdy byla kniha v tisku a její křest byl zároveň i jeho první akcí po propuštění.
Za jediný mínus této knihy považuji její malý náklad, který byl rozprodán a rozebrán (na knihu si děčínští kamarádi vypsali čím dál tím víc oblíbenější akciovku) hned na křtu, ale náprava se blíží a v dubnu můžeme očekávat dotisk knihy!
V případě zájmu o tuto knihy ještě pár důležitých informací.
Kniha je velkého formátu A4 v rozsahu 96 stran, obsahuje před dvě stě fotografií a reprodukcí zvadel, kronik.. Její cena je 300 Kč (plus poštovné) a můžeš si ji objednat přímo u autora Rigomeryho na tel: 602 151 563. Čtenář FOLKtime dávající přednost mailu může psát na Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript (Rigomerymu případné objednávky rád předám).
Osobně považuji tuto knihu za významnou nejen co do množství informací v ní uvedených, ale i v tom, že mapuje trampský kraj, který zatím nebyl nikterak podchycen a pokud ano, tak pouze okrajově. A protože je její vnitřek psán svižně a Rigomery nezabředává do nekonečných nudných statistik, jak se občas někde stává, myslím si, že by měla zaujmout nejen trampské historiky, archiváře a bibliofily.

Sdílet na...
Kam dál?

» Tetička a termoprádlo a Vandr k sedmdesátce ()

» Díky Danny! (Václav Stričko - Vašýk)

» Ohyzdové na Baltu (Miloslav Nevrlý)

» Jaro 2012 a Můj ty svatý Floriánku... (Belmondo)

» Výsledky 39. ročníku literární soutěže TRAPSAVEC (Michael Antony - Tony)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
1516171821
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib