gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

25.06.2004 DOVETRU poprvé na Zahrade (Šaolín)    PDF Tisk Email
Folk v TV

Tahle kapela asi nebude na Zahradě patřit k nejtišším, ale myslím, že se do ní rádi zaposlouchají opravdu všichni. Muzika Dovětru poměrně dobře "odsejpá", a to především díky poměrně barevnému instrumentálnímu rozpětí. Majitelé oněch instrumentů na ně navíc umí docela obstojně hrát, a tak poslouchat tuhle partičku je docela radost. Na moje zvídávé otázky odpovídal Martin Křeček:

Pro mnohé diváky ve východních Čechách jste objevem této sezóny, jak dlouho hrajete v současném složení?

Kapela hraje v současném obsazení asi tak půl roku. Současné obsazení je: Lukáš Moravec - sólo kytara, trombón, klávesy, zpěv, Martin Křeček - doprovodná kytara, zpěv, nejmladší člen pobývání v kapele Jarda Rojar - bicí souprava, percuse, a naše slečny: Lenka Houserová - příčná flétna, percuse, zpěv, Alena Voborná - příčná flétna, percuse, zpěv, Veronika Plívová - baskytara,zpěv, a takovej náš nejmladší hostík Romana Plívová - el.sólo kytara, zpěv.

Jak byste charakterizovali váš hudební styl pro někoho, kdo vás ještě neslyšel?

Náš hudební styl bych nerad zařazoval. Každý si tam najde něco. Např. Ivo Cicvárek nás hodnotil jako fanky folk, David Jirků zase prý jako folk rock, no a tak my se neradi zařazujem a škatulkujem. Hraní nás baví a to je důležitý. Až nás prostě lidi uslyší, tak je to bud ono a nebo ne. Každýmu se líbí něco.

Už jste byli někdy na Zahradě v Náměšti?

Na Zahradě jsme ještě nikdy nehráli. Za celou dobu co kapela funguje nám to tak nějak nikdy nevyšlo.

Máte pro zahradní publikum připravený nějaký zvláštní repertoár?

No k repertoáru. Vlastně je to lehké - hrajeme jenom vlastní písničky, a těch pořád přibývá, v současné době jsme schopni hrát tak přes 1hod., asi 15 písní.

Kde všude vás můžeme ještě slyšet v tomto létě?

Kromě hraní na Zahradě 04 nás uslyšíte ještě na Portě 04, teda když všechno půjde tak jak má. Budeme tam muset přejíždět ze Zahrady. Dále nás uslyšíte na domovské scéně 30.6.04 na náměstí ve Svitavách okolo 10:00hod, potom nás Aligátor pozval na Mohelnický Dostavník jeden koncert v Litomyšli 21.7.04 kolem 17:30, no a to je zatím vše. Všichni členové kapely ještě účinkují někde v jiných sdruženích, a tak toho hraní nemůžeme zatím brát tolik. Důležité je se na ten termín sejít všichni.

Co byste vzkázali divákům, kteří budou v Náměšti držet v ruce divácký hlas??

No a lidem co vzkázat lidem. Ať si nás příjdou poslechnout, to je celé. Myslím, že uslyší fajn zajímavou muziku ovlivněnou několika směry.

A tady je ofiko vizitka Dovětru:

Folkrockoví Do větru se stali překvapením letošního ročníku Hudlovačky - předkola východočeského Konkursu Zahrady. "Bravurní instrumentalisty ze Svitav si umím velice dobře představit mezi letošními Krtečky," tvrdil směle po akci publicista David Jirků. Kapela vznikla v roce 1999 ve Svitavách, v současném složení hraje od července 2001. To vypadá následovně: Lukáš Moravec - sólová elektrická kytara, trombón, zpěv, Veronika Plívová - baskytara, zpěv, Alena Voborná - flétna, perkuse, zpěv, Lenka Houserová - flétna, klávesy, perkuse, zpěv a Martin Křeček - akustická kytara a zpěv. Hrají výhradně vlastní tvorbu, jejímiž autory jsou Lukáš Moravec (hudba, text), Martin Křeček (hudba, text), Lenka Houserová (text) a Veronika Plívová (text). Aranžmá písní vzniká jako kolektivní dílo celé kapely. Mají za sebou účast na řadě akcí (Muzikanti na plovárně, Svojanovská hláska, Mohelnický dostavník, Porta), pochlubit se mohou i cédéčkem ...hudba dohrává. Na své domovské scéně (svitavské divadlo Trám) pořádají pravidelné večery s hosty nazvané Větrné večery.

Web: http://www.sweb.cz/dovetru


Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Květen 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
   1 2 5
 6 7 8 9
131419
21
27  

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib