gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

25.06.2004 Možná by vám na Zahrade bodlo BODLO (Šaolín)    PDF Tisk Email
Folk v TV

Bodlo - foto archivNa kapele, se kterou vám právě přinášíme menší předzahradní rozhovor, je sympatické, že její hudební obzory se neustále rozšiřují a jejich hudba se tím pádem vyvíjí opravdu svižným tempem. Dneska by se asi málokdo odvážil tvrdit o Bodlu, že hrají "takový normální bluegrass", jak jsem slýchal před časem. Na moje otázky odpovídal Radek Exner:

Jak dlouho fungujete v aktuálním složení?

Přibližně rok a nějaký měsíc (poslední změna byl příchod houslisty).

Jak byste charakterizovali váš hudební styl pro někoho, kdo vás ještě neslyšel?

Těžko říct, co přesně hrajeme. Je to taková "ošatka melodií"; v červnovém čísle Folk a country nás Michal Jupp Konečný označil za bluegrassrock, ale bůh suď. Naše písničky jsou opravdu na pomezí žánrů.

Je na světě nějaká vaše oficiální nahrávka?

Ve vlastní režii jsme si vydali dva maxisingly (nebo jak se to nazývá), ale ty jsou v současné době rozprodané, proto na letní festivaly chystáme jejich reedici v podobě jednoho CD, do kterého všechny ty skladby vložíme.

S jakým repertoárem jedete na Zahradu, máte nějaké nové pecky?

Na tuto Zahradu jsme se rozhodli namíchat nové i staré věci dohromady. Nové ukázat a staré osvěžit u lidí, kteří nás v minulých letech poslouchali. Myslíme si, že nové pecky máme, uvidíme, jestli to tak ohodnotí i posluchači.

Co chystáte letos všechno podnikat v Náměšti kromě hraní?

Poslouchat jiné kapely, porovnávat jejich vývoj od loňska (pokud jsme je během roku neslyšeli), mimo jiné se všichni těšíme, že budeme hrát jako loni vodní pólo. Kde se dá v Náměšti hrát bych neprozrazoval, každá kapela má na velkých festivalech svá imtimní zákoutí.

Co byste vzkázali divákům, kteří budou v Náměšti držet v ruce divácký hlas?

Děkujeme, že najdete i krabičku s naším jménem.

No a tady je aktuální zahradní vizitka:

Skupina Bodlo je z Chodova a vznikla z party lidí nadšených pro buegrass a country muziku. Léty a pravidelnějším vystupováním se styl skupiny posunoval od klasických bluegrassových skladeb k vlastnímu hudebnímu názoru obohacovanému téměř všemi FTC směry postavenými na bluegrassových nástrojích. Texty a muziku v současné době plodí čtveřice: hudba - Zdeněk Smolík a Štefan Timko, texty - Radek Exner a Přemek Stuška, ale na konečné hudební  podobě a aranžích se podílí celá kapela. Kromě vystupování na řadě festivalů a festiválků jako je například Zahrada, Porta, Sokolovský Dostavník, Loketský Kotlík či Muzika v Hrádku, jali se pořádat hudební přehlídku i oni sami. Jmenuje se Chodovský poplach, v kapele přezdívaný Chodobrnky. Letos 12. června proběhl již jeho 6.ročník. K jejich dalším aktivitám patří od září loňského roku i účast v projektu Folkotoč  a  v dohledné době plánují potěšit své příznivce natočením nových písní ve studiu. Současná sestava vypadá takto: Olda Pulkrt - banjo, Radek Exner - baskytara, Štefan Timko - kytara, zpěv, Zdeněk Smolík - kytara, zpěv, Jirka Liber - housle.

Web: www.bodlo.cz


Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Květen 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
   1 2 5
 6 7 8 9
131419
21
27  

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib