gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

28.06.2012 Folkové Chvojení v obrázcích (Houbák)    PDF Tisk Email
Fotoreportáže
Folkové Chvojení se již třetím rokem snaží zaujmout folkuchtivého posluchače a musím uznat, že se mu to rok od roku daří lépe a lépe. Měl jsem to štěstí, že jsem „byl u toho“, když amfíkem ve Vysokém Chvojně, kde se festival koná, zazněly první tóny a lavičky v hledišti se postupně zaplňovaly nově příchozími. Když jsem na konci prvního ročníku viděl unavenou, ale spokojenou tvář „otce festivalu“ Ivana Kurteva a lidiček z jeho pořadatelského týmu. V té chvíli jsem věděl, že se podařila dobrá věc!    
Letošní třetí ročník se nesl opět v přátelském duchu, stejně jako ty dva předchozí. Cítily se dobře nejen kapely, ale i diváci, kteří příjemně zaplnily hlediště v amfíku. Toto jste si již ale mohli přečíst v reportáži od Pavly Hartmanové, která zde vyšla minulý týden. V dnešní fotoreportáži se pokusím navázat a dokreslit několika fotkami atmosféru tohoto festivalu.
Třetí ročník Folkového Chvojení otevírala skupina Pavučina.
Novoborští Zhasni.
Zcela mimo program vystoupil písničkář a držitel ceny Anděl, za album Poslední láska, Jiří Smrž.
Prakticky jedinou bluegrassovou kapelou na festivalu byl pražský Monogram.
Žijící legendu trampské písně - Mikiho Ryvolu doprovázeli oba Pavlové z Nezmarů. Netrvalo dlouho a Miki si z diváků udělal doprovodný sbor.
Páteční program zakončil pět minut před půlnocí Pavel Žalman Lohonka s hosty. Bylo velice příjemné odcházet se žalmaní písní ještě znějící v hlavě.
Vždy usměvaná a na violoncello hrající Petra Dvořáková. Bonsai č.3 sice vystoupila pouze v tříčlenné sestavě, ale i tak jsem si jejich vystoupení náležitě užil.
Rolničky jsou tak trochu srdeční záležitostí dramaturga festivalu Víti Troníčka.
Pepa Štross sice zahrál pouze několik písní, ale na pódiu strávil mnohem více času než kterákoliv jiná kapela - moderoval totiž společně s Mírou Ošancem sobotní festivalový program.
Karel Markytán - zpěvák, kytarista a hráč na foukací harmoniku ve skupině AG Flek.
Nádobíčko AG Fleku.
Rodinka dramaturga festivalu Víti Troníčka.
Lístek při zkoušce pod korunami stromů v místním arboretu.
Vystoupení Věry Martinové a Jamieho Marshalla zaplnilo hlediště snad do posledního místečka. Královna české country sklidila zasloužený potlesk mimo jiné i za svou odvahu, když píseň Batalion zahrála pod ''dozorem'' Spirituál kvintetu.
Přes 50 let hrající Spirituál kvintet. Jejich písně ale stále oslovují i mnohem mladší publikum.
Zpívající diváci při vystoupení Spirituál kvintetu.
Písně Hop tropu jsou jedny z nejčastěji hrajících na nočních jamech. Mě osobně udělali velikou radost písní Znám jich víc, kterou jsem od nich na koncertu nikdy neslyšel.
Lístek na své vystoupení čekal nejdelší dobu ze všech kapel, neboť došlo ke změnám v pořadí vystupujících. O to víc si této partičky vážím. Jejich písně mě vždy přenesou do krásné české přírody plné skal, pískovců a bublajících potůčků, kde zastavil se čas.
Berušky - názorný příklad, jak se z dětí stane plnohodnotná kapela, která si již našla své místo na velkých festivalech.
Marien samozřejmě na Folkovém Chvojení nemůže chybět ... to by byl Víťa špatný dramaturg :-). Kdo to ještě neví, tak Marien má nové CD s názvem Na půli cesty.
Vystoupení brněnského Kamelotu bylo velice příjemnou tečkou 3. ročníku festivalu Folkové Chvojení. Staré kamelotí písně se střídaly s novými a nikomu nevadilo, že ručičky na hodinkách začaly ukrajovat minuty z nedělního dne.
Společné zpívání již tradičně patří k závěrečnému rituálu Folkového Chvojení. A já mám takový dojem, že je to právě jedna z věcí, která dělá tento festival něčím vyjímečným...

Sdílet na...
Kam dál?

» Výroční koncert Marien v Pardubicích ()

» Spirituál kvintet v Lucerně: silná oslava jedné miliardy sedmi set miliónů vteřin (Tomáš Hrubý)

» Přístav 20 let (Vladimír Béďa Halm)

» Chybí vám letní festivaly a prozpívané noci? (Víťa Troníček)

» Nová média Českého rozhlasu (Ivan Kurtev)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib