gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

13.11.2013 Slatiňanský vrabčák již po deváté (Petr Šotta)    PDF Tisk Email
PR

Petr Šotta, kapela Strunovrat a Folk žije! vás zvou do Slatiňan, kde se v sobotu 16.11. 2013 v místní sokolovně uskuteční jeden z posledních festivalů v tomto roce – IX.ročník Slatiňanského vrabčáka. Hlavní hvězdou festivalu letos bude Trio Věra Martinová, Lenka Slavíková a Jamie Marshall. Kromě domácí kapely Strunovrat se představí také Pepa Štross, Žalozpěv, Kofe@Vlna, Stráníci a pardubiční Marien. Program začíná v 15.00 hodin.

A máme se na co Těšit. Každá hostující skupina momentálně pluje s napnutými plachtami, letošní rok je pro ně totiž nějakým způsobem výjimečný.

Slatiňanský vrabčák
Slatiňanský vrabčák
Folk žije!

Duo Kofe@Vlna se v letošním roce doplnilo o výbornou a sympatickou flétnistku Marušku Jihlavcovou na  trio a moc pěkně jim to hraje.

Žalozpěv zase dorazí se svou akustickou hudbou z Vysočiny a  ještě teplým albem Nová úroda.

Stráníci zase celý letošní rok slaví 30 let na scéně a 10 let společného vystupování s Mirkem Ošancem.

Poslední swingující písničkář u nás Pepa Štross letos provedl  změny v sestavě, a v současné době ho doprovází na kytaru jeho syn Matěj Štross. Ze změny se oba moc radují.

Pardubičtí Marien letos  jezdí též v nové sestavě, kdy Zdenku Troníčkovou, toho času na mateřské dovolené, vystřídala zpěvačka Zuzana Mimrová. Navíc dorazí "rozjetí" a ve velkém nadšení ze svého Výročního koncertu v Pardubicích, který se uskutečnil před několika dny.

Věra Martinová v současné době chystá oslavy 25 let své sólové dráhy. Po velkolepé oslavě životního jubilea Věry Martinové před třemi lety v pražském Vinohradském divadle a následných dvou vyprodaných koncertních tour po Čechách a Slovensku se Věra Martinová rozhodla porvé v životě vystoupit v koncertní ,,Mekce” českých zpěváků – Velkém sále pražské Lucerny, kam si jako hosty pozve skupinu Spirituál Kvintet a kde zazní všechny její největší hity.

Pořadatelská domácí skupina Strunovrat, letos rozšířila své řady o zpěvačku Zitu Petříčkovou. Tak že původní učitelské duo manželů Jitky a Petra Šottových spolu s baskytaristou Sašou Freiem se opět rozrostlo.

To vše ochutnejte již tuto sobotu 16.11.2013 od 15:00 na Satiňanském vrabčáku pod moderátorskou taktovkou Mirka Ošance, který letos oslavil významné životní jubileum 60 let.


Sdílet na...
Kam dál?

» Obnovený Mohelnický dostavník ve dvanácti obrazech (Tomáš Hrubý)

» Folkové Chvojení potřetí sklidilo jen chválu (Pavla Hartmanová)

» Věra Martinová vydává nové album Meritum a zpívá (alespoň) na Facebooku! (Zdeněk Brouček)

» České národní finále festivalu Porta (FOLKtime.cz)

» Prezident na Hrad (Belmondo)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
1516171821
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib