gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

26.11.2013 Notování 5. prosince 2013 a taky před měsícem (Rada Notování)    PDF Tisk Email
Zajímavosti
Večer prvního prosincového čtvrtka bude hodně radostný! Všeobecně proto, že bude nadělovat sv. Mikuláš, pro hudební fanoušky navíc 4. základním kolem písničkové soutěže Notování, které se roztočí jako obvykle v 19:30 v pražském Music City Clubu. A koho v něm tentokrát uvidíme? Soutěžit o vaše divácké hlasy budou skupiny Alternativa z Plzně, pražské formace Flender & spol. a Rubinet a trio Ž. Z. - Želkovický zbytek, které se hlásí k Želkovicím na Brdech, byť tam žádný z členů kapely nežije. Sestavu soutěžících na obvyklých šest doplňuje duo Quaoar z Prahy a nejvzdálenější účastník tohoto kola, písničkář Karel Malcovský z Jirkova v Krušných horách.
Rovněž z Krušných hor tentokrát přijede i Mikuláš, čert a anděl. Jenom přesně nevíme, jak si tyto role rozdělili Verunka a Luboš Stráníkovi a jejich hostující zpěvačka, rovněž krušnohorka, která u nás bude mít svoji pražskou premiéru v této formaci. Více nám o ní Stráníci neprozradili a rozepisovat se o nich samotných ve finále roku, ve kterém oslavují svoje poslední třicetiny - tentokrát takříkajíc kapelní - by bylo na stránkách folkového serveru nošením dříví do lesa.

Stráníci
Stráníci
foto: Jirka Esser
Informaci o tom, jak na ni působila vystoupení jednotlivých soutěžících minulého, tj. 3. základního kola, tentokrát sepsala zakládající členka Rady Notování, Pavlína Bublina Plchová, pohotová moderátorka, energická inspicientka a příležitostná publicistka známá řadu let nejen ve spojitosti s Notováním, ale i se záležitostmi jako Muzika, Zahrada, Jablonský medvídek atd. Pro větší přehlednost uvádíme před jejími postřehy výsledky diváckého hodnocení soutěžících:
6. místo: Vítr ve vlasech - Litvínov, 13 bodů.
Vítr ve vlasech, kapela z Mostecka mající na svém kontě letos úspěšný postup do semifinále autorské porty v Ústí nad Labem. V říjnu pokřtili své druhé CD Co přináší vítr. Na jejich vystoupení bylo znát, že již nejsou začátečníky, přesto mají ještě ve svém herním projevu svá „bílá místa“. Například nevyužívají potenciál dvou kytar v kapele.
4. až 5. místo: Repass - Brno - 21 bod.
Z největší dálky dorazil brněnský Repass. Kapela, která hraje od roku 2012, si vytvořila svůj vlastní osobitý styl na pomezí folku, swingu, jazzu a blues. Nedávno nalezli nového kytaristu a myslím si, že tento „úlovek“ jim mohou mnohé kapely závidět. K jejich nezaměnitelnosti přispívá i zpěvačka Hana Hotárková - Faltýnková, bezesporu výrazný hlasový talent s velmi expresivním projevem. Diamant, který však potřebuje ještě upravit do briliantového lesku.
4. až 5. místo: Hynek Žirovnický - Praha - 21 bod, 4 preferenční hlasy.
Pro Hynka Žirovnického bylo vystoupení na mikrofon před diváky premiérové. Jeho písničky měly spoustu neotřelých nápadů, a tak mu zbývá už „jen“ hrát a zpívat a hrát a zpívat a… Pak se dostaví i jistota v hlase a hře na kytaru, která mi tam chyběla.
3. místo: Jen tak - Plzeň - 27 bodů.
Skupina Jen tak z Plzně není v Notování žádným nováčkem a je krásné pozorovat, jak nám roste před očima nejen do výšky, ale i hudebně. Začínají se zde klubat šikovní multiinstrumentalisté - Tomáš Kozák a Majda Šmídová a i mladá nadějná textařka - Katka Kozáková.
2. místo: Naopak - Dobříš a Česká Lípa - 53 body (z toho po 13 za písničky Slečna, co se nehádá a Tenkrát v září na 4. až 5. místě a 16 za písničku Sonet pro dva na 1. až 2. místě v soutěži písniček).
Skupina Naopak nás překvapila novou kytarou Martina Klekiho Podešvy i jeho krkolomnou cestou z domovské České Lípy do Prahy. Oproti tomu „nepřekvapila“ svojí výbornou sezpívaností, písničkami, které mají švih a nápad a dokážou si najít ucho posluchače.
1. místo: Duo My tři - Plzeň - 55 bodů (z toho 15 za písničku Svatební na 3. místě a 16 bodů za písničku Kraviny na 1. až 2. místě v soutěži písniček), 10 preferenčních hlasů.
Dalším soutěžícím z plzeňské líhně bylo Duo My tři - Petr Soukup (Alternativa) a Marta Soukupová - Janečková (Čáry Máry). Jejich spojení jak v životě, tak i na hudební scéně, je více než šťastné. A kromě nehrajícího kapelníka (jejich tříletého syna) přicházejí od nich na svět i čilé děti hudební - jejich písničky.
Duo My tři
Duo My tři
Naopak
Naopak

A to je pro tentokrát všechno. Pouze těm, kteří se chtějí dozvědět více, doporučujeme návštěvu průběžných výsledků XI. ročníku a přilehlých stránek, ze kterých se o Notování můžete dozvědět úplně všechno, co vědět potřebujete. A hlavně nezapomeňte přijít 5. prosince do Music City Clubu, protože muzika potřebuje vás!

Sdílet na...
Kam dál?

» Folk ve Vysočanech (Tomáš Hrubý)

» 1. semifinále Notování (Miloš Keller)

» Kdo, jak a proč se dostal do 1. semifinále Notování (Rada Notování)

» Notování minule (7. září) a příště (5. října) (Karel Vidimský - Cimbura)

» Notování minule (5. 4. 2018) a příště (3. 5. 2018) (Karel Vidimský - Cimbura)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
222324
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib