gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

18.10.2023 Večery S: Tonda Vidlák Ouartet, Kateřina Syrná, Spolektiv (Jarda Hnízdil)    PDF Tisk Email
Pozvánky
Milí přátelé a fanoušci Večerů S! Večery S koncerty v Divadle U Kapličky 2023 pokračují velmi zajímavou skladbou účinkujících v listopadovém koncertu. V pátek 3. listopadu 2023 od 19:00 hodin opět po nějakém čase přineseme kvalitní jazz, nově latin jazz písně a domácí kapelu v plné sestavě.
Večery S - předprodej a další podrobnosti
Večery S - předprodej a další podrobnosti
Tonda Vidlák Quartet
je jazzová kapela, která hraje od roku 2020. Zabývá se moderním akustickým jazzem. Staví na bohatosti harmonie a na téměř akustickém zvuku. Autorské skladby Tondy Vidláka vycházejí z poznání standardů a tradice, ale řadí se k modernímu jazzu, jazzrocku nebo pop-jazzu. Zachycuje svoje prožitky a životní pocity. Uslyšíte be-bop, latinu i trochu swingu. Kvartet hraje ve složení Tonda Vidlák – saxofony, Václav Sobotka – piano, Martin Chaloupka – baskytara a Michal Karafiát – bicí.
Kateřina Syrná hraje autorskou tvorbu a sama o sobě říká: „Kytaru jsem si zamilovala ve dvanácti letech, kdy jsem se učila první akordy. Později na střední škole jsem se setkala s vynikajícím učitelem Jiřím Kubečkem, který mě nadchnul pro klasickou kytaru. V té době jsem se dostala k albu Carlose Santany Borboletta a tím začala má láska k latinským rytmům. Album Entropicture od Dana Bárty mě zase přivedlo k jazzu.“ Letos v březnu Katka vyhrála jihočeské oblastní kolo soutěže Porta a ve finále v Řevnicích si přivezla druhé místo. A tak se maminka dvou dětí, vášnivá zahradnice, kytaristka a zpěvačka, milovnice jazzu, latin jazzu a jazzových akordů, vydala se hudební cestou coby učitelka hry na kytaru a písničkářka.
Kapela Spolektiv má v roce 2023 každý koncert tak trochu opředen tajemstvím. V jakém složení bude Spolektiv hrát? To je výzva nejen letošního léta. Kvartet, kvintet, sextet. Spolektiv nyní úzce spolupracuje se skvělými hudebníky a na koncertech s kapelou střídavě hrají Mikuláš Balo či Vladimír Světlík, oba příčná flétna, houslista Lukáš Holec a Václav Švec na bicí. Kapela tak prostupuje různými žánry, které pak vřadí do svého zřetelného autorského rukopisu, kdy můžete slyšet folk, rock společně s prvky šansonu, jazzu, lyriky i expresivity.
Je pro vás připravený hudební mix s jasným záměrem, že Večery S jsou prostor nejen pro jihočeské kapely a písničkáře. Je jich hodně, jsou zajímaví, ale někdy se o nich tolik neví. Večery S vás s nimi seznámí. Tak přijďte a objevujte.
Večery S budou na podzim pokračovat vždy za tři týdny, příště v pátek 1. prosince 2023 opět od 19:00. Můžete se těšit na trojici účinkujících: Bonsai č. 3, Kuba Lukáč, Smíšený pěvecký sbor Perchta. Včas budete o všem informováni.
Večery S v říjnu
Večery S v říjnu
Za Večery S na viděnou!
Jarda Hnízdil

Sdílet na...
Kam dál?

» Večery S věří talentům, nabídnou folk, grass, šanson i jazz (FOLKtime.cz)

» Večery S: Fookin´ Guns, Pavel Jarčevský & Lenka Semrádová Martinů, Spolektiv (Jarda Hnízdil)

» Večery S: Kvintet, Živulenky, Chansonet (Jarda Hnízdil a Vašek Koblenc)

» Prosincový Večer S: Marien a Večerní eSo (Jarda Hnízdil & Václav Koblenc)

» Březnové Večery S - Třetí míza, Josef Pelán, Jinotaj (Jarda Hnízdil)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Květen 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
   1 2 5
 6 7 8 9
131419
21
2728  

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib