gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

20.06.2011 Porta slaví 45 let v Řevnicích u Prahy (FOLKtime.cz)    PDF Tisk Email
PR
Blahopřát přijedou Věra Martinová, Wabi Daněk, Vladimír Mišík, František a Jan Nedvědovi, Tomáš Klus, Samson Lenk, Petr Bende, Roman Horký, Petr Kocman a spousta dalších skvělých skupin a interpretů, kteří se představí v romantickém prostředí řevnického Lesního divadla ve svých téměř hodinových programech.

I při tak významném jubileu se bude na Portě v Řevnicích soutěžit, a tak jako každý rok si i členové odborné poroty zazpívají písničky, které tvoří pokladnici folkové, country a trampské tvorby. Portovní publikum si oblíbilo nejen tuto novodobou tradici, ale i další různá neobvyklá spojení, která již několik let vrcholí poslední den Porty v takzvané „Hodině H“. Zde se sejdou k jammování všichni ti, kteří mají chuť si spolu zazpívat na závěr festivalu, jenž pro mnohé z nich znamenal životní zlom, nebo pro ně měl veliký význam v jejich hudební cestě..

Spirituál Kvintet, Karel Plíhal, Wabi Daněk, Greenhorni, ti všichni a stovky dalších, prošli Portou a stále se k ní s láskou vracejí. V současné době, kdy se Porta představuje ve své komornější podobě, se opět stala festivalem, na kterém je čest si zahrát a nelehké zvítězit v systému postupového klíče Českého národního finále.

Porta 2011 začíná v Pátek 24.6. v 18:00 hodin a pokračuje v sobotu a v neděli, kdy již od rána probíhají recitály, workshopy a koncertní vystoupení předních hvězd naší folkové, country , trampské a písničkářské scény. Porta i při žánrové ucelenosti již dlouho překračuje hranice ortodoxního festivalu, kterým byla ve svých začátcích. Dnes jsou již publikem s nadšením přijímána vystoupení virtuózů, jako jsou Štěpán Rak, nebo Jaroslav Svěcený, kteří vystoupili v Řevnicích v roce 2010.
I letos se tedy můžeme těšit na vynikajícího světového kytaristu Peppina D´Agostino, jenž vystoupí v neděli 26.6. 2011.

K portovnímu hudebnímu dění patří neodmyslitelně i další aktivity a pochopitelně i ubytování ve stanech, kdy se zde hraje dlouho do noci. Poslední víkend před prázdninami se tak stal skvělou příležitostí, jak prázdniny romanticky otevřít…

FESTIVAL PORTA 2011
24.-26.6.2011
Řevnice - Lesní divadlo

Sdílet na...
Kam dál?

» V pražském Mlejně se zase mlela Porta aneb Ročník 2016 (Iva Pokorná)

» Dětská Porta kritickým okem a uchem (Jarda Síbrt)

» Porta se vrací do Plzně (Jan Eret)

» Výsledky Republikového finále Dětské Porty (Brigita Kytka Vidimská)

» Porta mírně spoutaná aneb musíš jít dál (Jaromír Urban - davy)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
22232425
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib