gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

12.11.2012 Objevy z Okolo Třeboně zahrají V Českém rozhlase (FOLKtime.cz)    PDF Tisk Email
PR
Festival Okolo Třeboně, na jehož 21. ročníku zazářili Václav Neckář, Michal Pavlíček nebo Michal Viewegh, podporuje systematicky objevy a talenty. Patří k tomu i koncert Ozvěny Houpacího koně, který se uskuteční 21. listopadu v Českém rozhlase České Budějovice. Představí se zde jihočeské formace Epy de Mye, Duo Chance a pražští Bezefšeho. Vstup na koncert bude zdarma.

Objevům dává festival Okolo Třeboně každoročně prostor na soutěžní scéně Houpací kůň, kterou prošli například Jananas, Žofie Kabelková či zmíněná Epy de Mye. Vítězové dostávají od festivalu řadu bonusů a živý koncert v Českém rozhlase České Budějovice patří k těm nejvýznamnějším. Koncert se odehraje ve studiovém sále, je přístupný zdarma a záznam se bude vysílat na regionálních stanicích ČRo během Vánoc.
Duo Chance soutěžící o Houpacího koně
Duo Chance soutěžící o Houpacího koně
foto: Džexna


Český rozhlas České Budějovice je naším důležitým partnerem. Pomáhá festivalu a kapelám již řadu let, živě přenáší i to nejlepší z Okolo Třeboně. Jeho podpora je pro nás velmi důležitá,“ řekl ředitel festivalu Okolo Třeboně Pavel Barnáš. Scénu Houpací kůň podporují i další partneři, například hudebniny Voříšek a spřátelené festivaly i kluby jako Musicfest Přeštěnice, Lodenica, Dada klub Kasper v Jindřichově Hradci, klub Malostranská beseda nebo server FOLKtime.cz.

Podzimní koncert v rozhlase začne v 19 hodin. Hned dvojí zastoupení budou mít Jihočeši. Představí se českobudějovická beat folková Epy de Mye v čele s Janem Přesličkou. Ta má nejblíže k poprocku, letos posbírala řadu úspěchů v soutěžích a její album Maso! bodovalo v cenách Anděl. Druhým zástupcem Jihočechů je Duo Chance z Veselí nad Lužnicí. To tvoří zpěvačka Lenka Martinů a kytarista Jiří Toman. Ti letos soutěž Houpací kůň vyhráli a jako bonus již získali například koncert po boků bratří Nedvědů. „Hrálo se nám skvěle, i vzhledem k tomu, že na Nedvědy přišlo asi tisíc lidí. Byla to moc příjemná odměna za naše vítězství. Festival Okolo Třeboně je pro nás zajímavý hlavně v tom, že mladé začínající kapely si mohou vysoutěžit hraní na hlavním pódiu,“ řekl Jiří Toman z Dua Chance.

Třetím účinkujícím na koncertě v rozhlase bude pražská skupina Bezefšeho, v jejíž hudbě se potkává funk, šanson, folk, rock i swing. Na hraní v jižních Čechách se již skupina těší. „Nehrajeme zde často, takže je to pro nás o to
Už v létě byli v Třeboni připraveni na zimu...
Už v létě byli v Třeboni připraveni na zimu...
foto: Džexna
příjemnější, a bonusem je, že rozhlas koncert natočí, což je pro kapelu vždy hodně podstatné. Okolo Třeboně vnímáme jako jeden z velkých festivalů, je pro nás důležité se tam dostat, letos jsme zkusili soutěž a vyšlo to. Doufáme, že se tam ještě někdy vrátíme,“ řekl kapelník skupiny Bezefšeho Michal Miklánek.

V Českém rozhlase České Budějovice se talentované kapely představí naživo již potřetí. Hudební redaktor ČRo České Budějovice Jiří Kasal říká, že je to samo o sobě symbolické, v duchu hesla Do třetice všeho dobrého. „Letos má koncert velmi příjemný akcent, protože bude z větší části jihočeský. Přehlídka Okolo Třeboně je pro nás zajímavá v několika směrech - svého druhu je největší, je multižánrová, územně jihočeská. Z toho všeho pramení náš zájem, plus máme velmi dobrou zkušenost s pořadateli,“ popsal Jiří Kasal.

Tímto koncertem zároveň startuje další ročník soutěžní scény Houpací kůň. Kapely, které uspějí, dostanou možnost zahrát si na různých dalších festivalech, v klubech a objeví se i v rozhlase. Uzávěrka přihlášek do Houpacího koně je 31. března 2013. Více informací obsahuje festivalový web. Tam začne 1. prosince, jako již tradičně, předprodej vstupenek na příští ročník festivalu Okolo Třeboně, přičemž do konce letošního roku budou vstupenky nejlevnější. Termín festivalu je již léta jasný, podle sloganu Prázdniny začínají v Třeboni: 28. – 30. června 2013. Na webu si mohou lidé objednat již nyní jako vánoční dárek také tričko s festivalovými motivy.

Sdílet na...
Kam dál?

» Slatiňanský vrabčák (Belmondo)

» Jihočeský nářez a východočeské pohlazení v F-klubu (Jana Štěpánková )

» Pavel Barnáš se představí v Třeboni jako muzikant v hlavní roli (Okolo Třeboně)

» Festival Okolo Třeboně zve na humor i unikátní setkání špičkových muzikantů (Agentura Bárny)

» Bleskovka o CD Vlasty Redla Staré pecky (FOLKtime.cz)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
151617181921
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib