gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

03.05.2014 Mirek Kemel pokřtí Nic víc již tuto neděli v pražské Akropoli! (FOLKtime.cz)    PDF Tisk Email
PR

Miroslav Kemel je dlouholetý přední český karikaturista a také český písničkář. Hraje na akordeon, kytaru a foukací harmoniku. Po natočení debutového CD Krajem šel anděl, přichází s druhým CD Nic víc. Název vystihuje i strohé, jednoduché aranže skladeb, i když ne všechny skladby znějí úplně jednoduše. CD obsahuje 12 skladeb a je to průřez tvorby Mirka Kemela delší časovým úsekem. Přestože na koncertech prezentuje Mirek Kemel tyto skladby většinou sólově, na albu se objevuje velká řada hostů, které si Mirek Kemel a producent alba Vladimír Javorský pozvali k nahrávání.

Aranží a produkce nové desky se chopil dlouholetý Mirkův kamarád, nejen skvělý herec ale i výborný muzikant, Vladimír Javorský, který s jeho kapelou příležitostně vystupuje. „Nejlépe věci fungují, když se dějí samy od sebe, bez našeho přičinění. Tak nějak pomalu vznikaly tyhle písničky, tak nějak vznikla celá kapela i spolupráce na novém CD Nic víc s Vladimírem Javorským.“ Komentuje Mirek Kemel vznik spolupráce. Vladimír Javorský na nahrávce také zpívá i hraje na několik nástrojů: kytaru, ukulele, flétnu, šamanský buben a perkuse.

Jako vrstevník Vladimír Javorský Mirkovým textům dobře rozumí, takže dokázal aranže písní mistrně přizpůsobit emocím a myšlence textu. A skladby Mirka Kemela stojí na kvalitním původním textu a jsou o skutečně prožitých věcech, které nás potkávají, se kterými se musíme vyrovnávat na cestě k vnitřní svobodě. Ve svých písničkách se nebojí velkých citů, myslí si, že člověk by se za své city, emoce, tedy radost, vztek, strach ani smutek neměl stydět, jsou naší součástí a potlačovány vedou k sebedestrukci. „U muziky odpočívám od své hlavní profese, profese karikaturisty, který sleduje zprávy z domova i ze světa a denně se trápí nad kresbou pokud možno aktuální a současně nadčasovou, což se ne vždy daří. Muzika mi pomáhá přežít ten stres z každodenní povinnosti odevzdat kresbu včas. A dovoluje mi ponořit se hlouběji do sebe, do svých příběhů bez nutnosti být vtipný a aktuální.“ Objasňuje Mirek Kemel svůj vztah k hudbě.

Nové CD Nic Víc bylo podobně jako první Kemelova deska natočeno ve studiu AVIK Michala Pajdiaka, který na desce hostuje na bicí a perkuse. CD bylo natočeno s pauzami v průběhu 12 měsíců.

 


Kdo: Mirek Kemel a hosté
Kde: Palác Akropolis, Praha
Kdy: neděle 4.5.2014
V kolik: 19:30 hCena: 120,- /170,-
Hosté: Vladimír Javorský, Jarda Svoboda (Traband), Michal Pajdiak (Alvik), Miroslav Linka, František Tomšíček


Mirek Kemel - Nic víc
Mirek Kemel: Nic víc
Vydavatel: Indies Scope
Vydáno: 2014
Hodnocení desky: 5,91/10
Seznam písní: Indián • Krávy • Podzim • Mrtvolky • Mezi kopci • Nic víc • Šípenka růžová • Návrat • Tisíckrát • Vrány • V noci u moře • Rybář
Co o albu napsal Dušan Trličík: "V aranžích by se toho dalo vytěžit více." (7 bodů)
Více komentářů v hodnocení desek
Hodnotit můžete i vy, stačí se pouze zaregistrovat
 



Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Květen 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
   1 2 3 4 5
 6 7 8 9
131419
21
27  

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib