gototop
15.02.2018 Večery S: Banjaluka, René Souček, The Giant Mountains Band (Jarda Hnízdil a Václav Koblenc)    Tisk
PR
A jsme tady s druhým koncertem hudební série Večery S v Divadle U Kapličky v Českých Budějovicích. Koncert bude v pátek 23. února 2018 od 19 hodin a vystoupí na něm: Banjaluka (crossover-folk), René Souček (písničkář, který strhne dav) a The Giant Mountains Band (silné barytony s neúnavným banjem).
Banjaluka - Šestičlenná hudební skupina z Českých Budějovic, jejíž někteří členové jsou herci budějovického Malého divadla. Banjaluka hraje své vlastní autorské písně s poetickými texty. Těšit se můžete na směs crossoveru a folku. Nástrojové obsazení je velice zajímavé - zpěv, saxofon, flétny, kontrabas, klasická kytara, bicí, výrazný je akordeon zpěvačky Lucie Škodové nebo banjo Petra Hubíka.
 
Únorové Večery S
Únorové Večery S
René Souček
 - Písničkář z Frýdku-Místku toho času žijící v Českých Budějovicích, hrající autorskou tvorbu na kytaru a poslední dobou i na ukulele, které mu velmi učarovalo. Jeho texty jsou jakoby ze života s prvky autobiografičnosti. Na kolik, autor nechce vyzradit. Jejich pointa baví publikum ve veselé poloze, ale dokáže i výrazně zasáhnout srdeční oblast v pomalých a dumavých písních.
The Giant Mountains Band - Na pevných základech postavený energický bluegrass, tvořený silnými barytony, neúnavným banjem, spolehlivým rytmickým podkladem a nápaditou hlasovou harmonií. Jejich originální anglické texty se vynalézavě vyhýbají ohraným klišé, a přesto zůstávají věrny tradiční bluegrassové minulosti protkané příběhy zlomených srdcí, vlaků a osamělosti.
 
Je pro vás připravený hudební mix s jasným záměrem, že Večery S jsou prostor pro budějovické a jihočeské kapely a písničkáře. Je jich hodně, jsou zajímaví, ale moc se o nich neví. Večery S vás s nimi seznámí. Tak přijďte a objevujte.
Večery S budou pokračovat v pátek 23. března 2018 opět od 19,00. Můžete se těšit na trojici účinkujících: Kvintet, Živolenky, Chansonet.

Sdílet na...
Kam dál?

» Večery S: K. Skalická & L. Heřman, Diva Gilea, M. Kajaba trio (Jarda Hnízdil)

» Večery S 2023, podzimní program VII. ročníku hudební série v Divadle U Kapličky (Jarda Hnízdil)

» Večery S: Tonda Vidlák Ouartet, Kateřina Syrná, Spolektiv (Jarda Hnízdil)

» Večery S: Ivo Jahelka, Martin Kajaba, Cihelna & spol. (Jarda Hnízdil & Václav Koblenc)

» Pernštejnská fortuna 2014 – pestrá, proměnlivá a překvapivá (Jana Štěpánková)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib