gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

02.03.2018 Poetické Hudební Společenstvo a Druga odehrají jarní koncert v Praze (FOLKtime.cz)    PDF Tisk Email
PR

V úterý 13. března 2018 od 19:30 hod. v pražském Freemasonic Club Pubu (Týnská 10) spolu odehrají společný koncert kapela Druga a Poetické Hudební Společenstvo.

Poetické Hudební Společenstvo vzniklo v roce 2016 jako hudební skupina, která se ve své tvorbě zaměřuje především na témata spojená s dílem J. R. R. Tolkiena. Jak název napovídá, je přímým pokračovatelem Poetického Společenstva, jehož hudební dědictví udržuje a rozvíjí a jehož písně se po dvě dekády šířily především kopírováním magnetofonových pásek, později přes internet. 

Poetické Hudební Společenstvo
Poetické Hudební Společenstvo
archiv

Dodnes lze říci, že jejich písně přitahují diváky odkazy na irský a skotský folklór a zhudebněné příběhy známé z románů Hobit, Pán prstenů nebo Silmarilion. K prvním setkání dnešních členů docházelo již v 90. letech, a tak mohl v roce 2004 v nakladatelství Straky na vrbě vzniknout zpěvník s písněmi nejen Poetického společenstva.

Druga ve svých písních vyzvedá poetiku starých národních pověstí a slovanské mytologie spojující se s pohanstvím, čímž se vrací ke starým kořenům člověčenství, ale hudebně zůstává současně moderní. Styl Drugy spojuje úcta k folku, z kterého skupina vychází svým převážně akustickým stylem hry, a k rocku, z kterého si bere temnější polohy a dynamiku. Od loňského podzimu hraje v novém složení, které představila ve videozáznamu písně Pogreb natočené ve skanzenu v Dolní Liboci nedaleko Divoké Šárky, kde se odehrává i kapelou nejčastěji zhudebňovaná pověst o Dívčí válce.


Sdílet na...
Kam dál?

» Koncert pro Wakitaku (Lukáš "Vořech" Pokorný)

» Maxisingly (Miloš Keller)

» Společný koncert Martina Čepelíka a Drugy (Lukáš Vořech Pokorný)

» Koncert do klobouku (Lukáš Vořech Pokorný)

» Poprvé z Notování (Miloš Keller)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
222324
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib