gototop
08.12.2021 Folk mezi řekami - 2. (Pavel Černý)    Tisk
Reportáže
Luboš Stranďa Stráník
Luboš Stranďa Stráník
Další díl hudebního cyklu Folk mezi řekami ve Veselí nad Lužnicí proběhl 3. prosince 2021. Zahájil jej čisťounký a voňavý Luboš Stranďa Stráník od krušnohorských kopců. Je patřičně hrdý na místo, kde bydlí, miluje hory a tak nejspíš jeho každá Cesta domů je v pořádku. Čeká tam na něj už 3. jezevčík v pořadí, hnědosrstá Bobinka, kocour a dvě kočky. Hrál jak starší tvorbu, kdy zpíval se svou bývalou ženou Veronikou, tak svou vlastní - autorskou. Vzpomněl na Wabiho Daňka písní Listopad či Mikiho Ryvolu a jeho Zemi tří sluncí. Adventní dobu připomněl v přídavku Vždyť jsou vánoce. Ve folkovém hávu to zní velmi příjemně. A protože Lubomír - jak jest správně křestní jméno je v podstatě i lidový vypravěč, celou svou produkcí dokonale a optimisticky rozptýlil Časy zlý.
Luboš a Lenka
Luboš a Lenka
Víceméně domácí Jen tak tak, tentokrát jen ve čtyřčlenné sestavě zahájil svůj koncert kantorským povelem k uklidnění a Modlitbou. Téměř vzápětí čertovsky navnadil Apage satanas. A ještě jeden ďas se objevil v písni Ztracenej čas. Kdo z diváků by si položil otázku Jak se mám, tak by musel odpovědět, že skvěle. Nocí padal déšť klidu, nadšení a pohody a byl znát v každém z tónů. Včetně polotovaru v podobě prostředního ze tří přídavků Nepromíjej.
Pavel a Karel
Pavel a Karel
Je rovněž důležité zmínit, že po Novém roce můžeme očekávat nové jentaktačí CD, kde najdete například i skladbu Mistr šerosvitu. Sledujte tedy jejich webové stránky www.jentaktak.cz. A pozor! Už v š i c h n i jsou kantoři.
Dalším hostem v cyklu Folk mezi řekami bude českobudějovická kapela Bonsai č.3. V kulturním domě ve Veselí nad Lužnicí se s ní setkáte 11. února 2022. Zapište do svých diářů.
Foto a video poskytl Luboš Martinů. Tato nahrávka písně je velmi unikátní a pravděpodobně se ve složení Stranďa + Lenka už neuskuteční. Vlastně ano, ale s jinou Lenkou...

Sdílet na...
Kam dál?

» Jen tak tak, aneb To není jen tak. Tak... (Pavel Černý)

» Folk mezi řekami - 4.díl (Pavel Černý)

» Okénko Jardy Hnízdila a jiné zajímavosti - 11. (Pavel Černý)

» Když Jen tak tak podpoří 4zdi (Pavel Černý)

» Rybníkáři mezi řekami, to nebylo Jen tak (tak) (Pavel Černý)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib