gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

04.03.2015 PRPRPR, konečně už PR, aneb PRopadák PRopletenců Na PRádle (Belmondo)    PDF Tisk Email
Reportáže
Reportáž z tohoto vystoupení jsem dopsal asi tři hodiny před jeho začátkem. Protože však průběh celého koncertu ještě stonásobně předčil mé nejčernější představy, celý tento kulturní výbuch vám předkládám v aktualizované verzi.
Už název koncertu či koncertního uskupení Propletení nás měl varovat. Bohužel, nevaroval ani řadu v hledišti sedících muzikantů z jiných kapel, ředitelů rádií, akademiků a dalších slušných a spořádaných občanů, kteří si za své těžce vydělané koruny chtěli užít večer slušné a vkusné zábavy.
Nominovaný Anděl Žamboch Jan své nejisté pohyby po kytarových pražcích snažil se vylepšit všemožnými krabičkami, udělátky a lúpry podivnými. Výsledkem se stala změť zvuků jen občasně přehlušovaná výkřiky Svóbodáááá, jež by zvedly ze sedadel snad jen fanoušky nějakého sportovního klání nebo účastníky rozvodového řízení.
Pánové Vlasák a Přeslička, snad znaveni vypitými nápoji, snad v poslední zoufalé křeči, marně se klátili při zemi při svých kytarových exhibicích, na kvalitě to přidat rozhodně nemohlo.
Zklamání přinesly i ženy. Tak například ani od paní Dřívecíchovévlasákové, ani od paní Dřívebrahovéžambochové během celého večera nezazněl ani jeden zajímavý kuchařský recept. Zůstali-li bychom u televizní obrazovky, rozhodně bychom takto nebyli ochuzeni. A slečna Tereza Šántréová to svým mládím nevytrhne. Alespoň ale ze sebe netrhala silonky jako jiná z těchto zpěvaček, snad inspirovaná názvem divadla.
Úplným extrémem se stal pak dětinský vjezd basáka Hlouška na pódium bez nástroje na koni, naštěstí jen dřevěném.
Taktéž minimálně uskupení Šantré mělo jedinečnou možnost využít v sále přítomný pěvecký potenciál svých bývalých zpěvaček. Nevyužilo.
Mýlil se pan Nedavaška, snažil-li se ve své promluvě uhodnout, na koho ze jmenovaných diváci přišli. Diváci přišli na kvalitní hudební produkci. A co musel vyprodaný sál poslouchat, nemluvě o tom co sledovat...hanba psát.
Také paličkou tlouci do kontrabasu či hrát na kytaru, jež v rukou svírá někdo úplně jiný, patří spíš do cirkusové arény než do koncertního sálu.
Divák se rozhodně nenudil. To lze brát jako snad jediné pozitivum. Divák totiž zíral a nevěřil svým očím a mnohdy i uším. Nakonec, jak správně nadhodil svou připomínku do na místě podepisované petice neznámý autor: „Len ta trúba jim chýba." Tak zdrcující večer to byl.
A tak nejpřísnější kritéria snesl jen závěrečný přídavek zpívaný bez nástrojů na forbíně, byť dodnes nám zůstalo utajeno, který že z Honzů vlastně byl těch Stánků autorem.
Fotografie raději ani nepřinášíme, jen by zkreslovaly celkový dojem.
Zdá se vám, že jste se příliš nedozvěděli? Ti, co byli účastni, vědí, a vy ostatní zkuste někdy přijít...
Propletení – Šantré, Epy de Mye, Žamboši
Divadlo Na Prádle Praha, 27. 2. 2015

Sdílet na...
Kam dál?

» 2+1 rovná se první (Lukáš Vořech Pokorný)

» Epy de Mye pořádá na jihu Čech jedenácté Epycentrum. (Mirek Vlasák)

» Vzpomínka na Zuzanu Navarovou a festival Hradecký slunovrat (Vašek Müller)

» Pernštejnská fortuna 2014 – pestrá, proměnlivá a překvapivá (Jana Štěpánková)

» Dvacátý Amfolkfest s Nezmary a zánětem okostice (Belmondo)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 
Renata =o)   |Registered |05.03.2015 22:34:33
Mě tak moc mrzí, že jsem nemohla přijít... Já bych taky chtěla vidět jak všichni selhali a možná bych žádala i vstupné
Džexna   |Manager |06.03.2015 11:39:41
Kdybych to byla bývala věděla, tak jsem se tam s tou chřipkou měla dopotácet a tu bandu pořádně zavirovat! To by byla panečku epydémyje! Doufám, že k tomu budu mít příležitost příště! Lístek mám eště schovanej.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib