gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

18.08.2020 Zpívání nad Nežárkou (Pavel Černý)    PDF Tisk Email
Reportáže
12. ročník festivalu Zpívání nad Nežárkou se konal 8. srpna 2020 v Jindřichově Hradci na nádvoří Muzea fotografie. Počasí bylo víc jak příznivé...
...a tak mohl v horkém odpoledni zahájit Standa Haláček. Je to písničkář s jednou polohou hlasu a kytarou, která mohla znít o něco méně. Zpívá písně o životě, s uklidňujícím účinkem. 
Písničky spjaté s Portou přinesl Strunovrat. Autorská tvorba směřující do přírody, do Irska, k lásce nebo i na lidovou notu (vypůjčený Jaloveček). Stěžejní věta vystoupení Strunovratu - pokud se neuvidíme, tak se nahmatáme. Plán prodat na místě 25 CD nejspíš nevyšel.
X-tet
X-tet
Domácí X-tet sice na radu moderátora Zdeňka Schwagera kvůli genderové vyváženosti mužskou sekci nepřidal. I tak v sestavě čtyř žen a jednoho muže zvládl svoje spirituály, mildovky, ježkárny a vůbec celý vokální projev s nadhledem. Nebylo to vůbec žádné břímě. Famózní Čerešně v podání Vity slyším ještě teď. Stejně jako Lenčin přídavek Amazing Grace.

4zdi tentokrát s pravidelně hostující Marií Sejkovou (coby výrobek basáka Petra), majitelkou skvělých hlasivek a vypůjčenou z pořadatelského týmu Prázdnin v Telči, ví, jak Jít dál či svézt diváky Rychlodráhou Happiness. Ostatně motiv cest mají v řadě svých písní. Z projevu kapely čiší pohoda a odhodlání bavit (se) muzikou. Hajdulydou.

Isara
Isara
To Jana Vébrová, občas sedící a občas stojící, by se dala zařadit do kolonky world music. Skladby depresivní, živelné, vzletné (Husy), více či méně dynamické, vždy však absolutně procítěné. Doprovází se na harmoniku. Její přání je - těšte se na vše, co přichází.

Prozměnu keltského ducha dodala Isara. Hudba britských ostrovů dala základ hudbě celého světa. V Isařím provedení v ní byla magická noc, vetknutá do příběhů ostrovních lidí. Možná tři instrumentálky na necelý hodinový set je moc, přesto z celého vystoupení čišela energie a živelnost.

Půljablkoň
Půljablkoň
Poslední střípek do mozaiky Zpívání nad Nežárkou dosadila Půljablkoň. Dojímavý zpěv Marie Puttnerové uhlazoval zajímavými kytarovými akordy Michal Němec. Navíc jeho hluboký hlas umocňoval atmosféru večera pod hvězdami. A Marie je...hádejte v čem. Prý do týdne. Nikdo se nediví - že ten den to bylo jejich druhé vystoupení.
Skvěle celý festival nazvučil Libor Nalezinek. I za "přísného" dohledu přítomných kolegů zvukařů.
A jestli se Zpívání uskuteční i za rok? Kdo ví. Sledujte webové stránky X-tetu, tam se informace určitě objeví.
Foto: Isara

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
222324
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib