gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

19.12.2012 Předvánoční Folkový klub s Píďou a Marien (Jana Štěpánková)    PDF Tisk Email
Reportáže
Třetí adventní neděli 16. prosince se v královéhradeckém Country clubu Lucie uskutečnil poslední letošní folkový večer z cyklu FOLK ŽIJE V LUCII! Patřil písničkáři Radku Píďovi Bartošovi a skupině Marien.
Lucie už půl hodiny před začátkem programu téměř praskala ve švech. Na známá jména z východních Čech se nechalo nalákat ke stovce posluchačů. Sál byl vyzdobený vánočními dekoracemi, jimž dominovala hromada jmelí na jevišti, která budila dojem, že ji právě sundali z nějakého stromu. Oproti tradici minulých Folkových klubů v Lucii, koncert tentokrát neprovázel organizátor Ivan Kurtev, ale slova se ujal Víťa Troníček, dramaturg a duchovní otec hnutí FOLK ŽIJE!
Radek Píďa Bartoš
Radek Píďa Bartoš
foto: Petr Svoboda
Večer odstartoval Píďa a každou jeho píseň provázel velký potlesk. Jak se ukázalo, tak řadu jeho písní si mnozí diváci pobrukovali s ním. Píseň Malíř byla doprovázena od baru sborem Marien a rytmickou složkou v podobě sklenice a lžíce. Osobně mi udělala radost píseň Rybaříci, kterou Píďa po několika letech oprášil.
Aplaus, který na konci hudebního bloku vytáhl Píďu zpátky na jeviště, byl důkazem toho, že by se tento písničkář měl na veřejných hudebních scénách objevovat častěji, protože má u posluchačů úspěch.

Marien
Marien
foto: Patr Svoboda

Po krátké přestávce vystoupila kapela Marien, která v rámci zvukové zkoušky zahájila skladbou Mrs. Robinson, po které se pozornost posluchačů už zase plně začala soustředit na to, co se děje na scéně. A že se dělo! Až z toho kolikrát běhal mráz po zádech… Atmosféra byla tak vřelá, že Marien museli přidat ne jeden, ale hned čtyři přídavky, na které vytáhli na pódium znovu i Píďu.
A ptáte-li se, jestli v tomto předvánočním čase zazněla i nějaká vánoční koleda, tak hlásím, že nikoliv, protože nebylo třeba. Vánocím se blížila tématikou rozverná píseň o kaprovi s absolutními rýmy, kterou Víťa hrál sám bez kapely. Zajímavé je na ní údajně to, že dosud zazněla vždy jen v Hradci Králové a jednou v Pardubicích, ale i tam na přání hradečáka. Pro sváteční atmosféru zcela stačilo, když si téměř celý sál mohl s Marien zazpívat píseň Zrcadla, která nahradila svým obsahem a poselstvím možná i deset koled naráz.
Díky za krásný večer! A těším se do Lucie v příštím roce…

Sdílet na...
Kam dál?

» Chybí vám letní festivaly a prozpívané noci? (Víťa Troníček)

» Pozvánka do předvánočního F-klubu v Pardubicích (Jana Štěpánková)

» Přístav 20 let (Vladimír Béďa Halm)

» Folková pohlazení na Příhrádku letos již počtvrté (Jana Štěpánková)

» Marien slaví 10 let (Marien)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 
Ivan   |62.141.0.xxx |19.12.2012 23:21:40
to jmelí, co leželo na podiu, Zubřík zhruba ještě hodinu před koncertem vážně z tý dvacetimetrový borovice sundával ;)

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
22232425
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib