gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

22.12.2013 Devítka v roce 2013 (Lucy)    PDF Tisk Email
Reportáže
Kapela Devítka se v letošním roce pustila do koncertování s novou vervou. A děly se věci. Basák Honza „Klubajz“ Klupka se 1. června oženil a novomanželka Markéta „Madla“ Klupková, jinak též zpěvačka skupiny Passage, začala jezdit s Devítkou jako stálý host. Během letní šňůry vznikl nápad natočit nové Live CD v aktuální pětičlenné sestavě (Honza a Jindřiška Brožovi, Petr „Haf“ Havrda, Madla a Honza Klupkovi) a umožnit tak posluchačům i doma slyšet, jak v současné době Devítka zní. Slavná Ethanol tour (jak vtipně letní šňůru pojmenovali) byla tedy zaznamenána na kotouček,nazvaný Devítka Live 2013, kterýžto pokřtili poprvé slavnostně v pražském divadle Gong 21.11.2013 a následně ještě na dalších místech v rámci "Hlavěnka mě bolí" tour. Název evokuje logickou návaznost na předchozí šňůru, ale základ tvoří zařazení písničky téhož jména do stálého repertoáru výměnou za loni i videem podpořenou Knopflerovku Vrazi z donucení.
Křest CD - Zleva: Markéta Klupková, Jan Brož, Jindřiška Brožová a jistě poznáváte i Davida Gahana (v podání Jan Klupky)
Křest CD - Zleva: Markéta Klupková, Jan Brož, Jindřiška Brožová a jistě poznáváte i Davida Gahana (v podání Jan Klupky)
foto: Lucy
Křticí šňůra čítala několik štací napříč celou republikou. Ta nejdůležitější a s výjimečnými hosty byla, pochopitelně, na hlavním křtu v Praze, trošku se tedy při tomto koncertu zastavím.
Po úvodní a capella písni Devítka pozvala na pódium prvního hosta, spřátelenou pardubickou kapelu Pouta, která letos slavila své desetiletí. Průřez staršími i novějšími kusy repertoáru vyplnil první část večera. Po přestávce už nastoupila Devítka a všichni přítomní během produkce napjatě čekali, kdo se objeví jako kmotr. Překvapení to bylo v pravdě veliké, Depeche mode opravdu nejezdí na takové akce často. Slavná kapela zahrála svůj hit Enjoy the Silence a poté měli dva členové pokřtít desku, bohužel jeden z nich se neustále ztrácel a střídavě se s Honzou Brožem hledali. Nakonec se tedy museli spokojit jen s jedním křtícím Depešákem. Pokud mi teď nevěříte, asi budu muset s pravdou ven, písničku secvičili Devítkáči ve spolupráci s Ivanem Šmejdou z Pout a vypůjčeným bubeníkem (původně jako dárek ke kulatinám pro kamaráda). Ztrácející se Martin Gore v podání Honzy Brože vyžadoval rychlé nohy, David Gahan představovaný Honzou Klupkou bavil diváky svou češtinou i angličtinou a ujal se samotného aktu. Závěr večera patřil společnému zpívání s Pouty.
A jelikož ani po křtech a následných vánočních koncertech ještě Devítka neztratila energii, zakončení roku plánuje v Brně, kde si vymyslela za spolupráce a účinkování kapely Passage a písničkáře Montyho zbrusu nový festiválek s víceznačným názvem Ježíškovo brnění. O překvapení jistě nebude nouze a plánuje se i jam do ranních hodin s možností přespání přímo v sále ve spacáku. Kdo tedy nemáte jiné plány a chcete si užít tak trošku předčasného Silvestra, jste zváni do Společenského centra Sýpka v Brně - Medlánkách 28.12.2013 od 18:00.
Věřím, že koncert i mejdan bude stát za to, přijeďte se podívat. Samozřejmostí bude i možnost zakoupení nového CD, případně kalendáře, který z fotek kapely sestavila fanklubačka Džejn.
Honza Brož s novou posilou kapely Markétou Madlou Klupkovou
Honza Brož s novou posilou kapely Markétou Madlou Klupkovou
foto: Lucy
Finále večera ve společné režii obou kapel. Devítka a Pouta odzpívaly závěrečné písně společně
Finále večera ve společné režii obou kapel. Devítka a Pouta odzpívaly závěrečné písně společně
foto: Lucy

Sdílet na...
Kam dál?

» Rozpačitý večer v F-klubu v Pardubicích (Jana Štěpánková)

» Chybí vám letní festivaly a prozpívané noci? (Víťa Troníček)

» Notování - soutěž takřka mezinárodní! (Rada Notování)

» Pozvánka do F-klubu ve městě perníku (Jana Štěpánková)

» POUTA NATÁČÍ NOVÉ CD, VYJDE V ČERVNU (Radek Novák/Pouta)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
1516171821
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib