gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

DELIVER NEW EVENT REG E-mail Tisk

Termín

Mapa
Kdo: Spolektiv pořádá:, Antikvartet, Kristína Dlouhá, Mirek Baldrych&Pavel Pazourek
Název akce/fest.: Večery S koncerty v Divadle U Kapličky
Kdy: 24.01.20 19:00 - 22:00
Místo: Divadlo U Kapličky
Ulice: Husova 622/45
Město: České Budějovice
Typ akce: Koncert
Žánr: F
Vstupné: 160,- Kč v předprodeji

Popis

Antikvartet zalozil Dusan Vancura v roce 1962. Cinnost skupiny byla brzy prerusena, nebot po kratke dobe cast clenů presla do Spiritual kvintetu. Dusan v roce 2013 po padesati letech necinnosti soubor obnovil se svou zenou Zuzanou, Magdalenou Jungwirthovou a Stepanem Struplem. Antikvartet se tak vlastne s jistou nadsazkou stal druhou nejstarsi skupinou u nas. Repertoar se pohybuje od klasicke ctyrhlase sborove literatury az k lidovym pisnim a ke spiritualům, ktere zpiva ve vlastnich upravach a s vlastnimi texty. Antikvartet jste mohli trikrat slyset ve vyprodane Lucerne, v divadle Hybernia ci nekolikrat na nadvori zamku v Telci, navic pred rokem vydal sve prvni album Vsechno se jednou zmeni.

Kristina Dlouha je zpevacka a talentovana pisnickarka, ktera se posledni dva roky soustredi predevsim na působeni v kapele Sem Tam. Dvakrat zvitezila v republikovem finale Detske Porty, ziskala Internetovou Portu v Revnicich a v roce 2014 ziskala 3. misto v Talentu Country Radia. Vydala album Nac se hudby bat a můzete ji videt hostovat s Nezmary ci kapelou VoKoBere. Můzete se tesit na jeji samostatne vystoupeni s vlastnimi pisnemi.

 

 

Mirek Baldrych&Pavel Pazourek Mirek Baldrych je pisnickar s krehkou dusi, rockovym vyrazem a jasnym hlasem. Průrez svoji tvorbou zaznamenal na albech Růzove sny, Ponocovani a Lovci stinů. Zije a komponuje v Sestajovicich a v Bechyni. Prilezitostne se objevuje v různych folkovych a rockovych seskupenich, skvele souzni v duu prave s Pavlem Pazourkem. Mirek byl v nekolika semifinale Porty, ze ktere si vloni privezl jedno z nejvyssich oceneni. Jeho pranim je, aby si jeho pisnicky mohlo poslechnout co nejvice lidi. Prave pripravuje sve ctvte album Trilobit.

 

Zaregistrovaní uživatelé:

Musíte se přihlásit, pokud se chcete zaregistrovat na tento termín.

Kalendář

<< Květen 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
   1 2 3 4 5
 6 7 8 9
131419
21
27  

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib