gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

11.03.2024 Odhalte příběhy slavných předků na Lughnasadu 2024 (Lughnasad Nasavrky)    PDF Tisk Email
Aktuality
Mezinárodní festival keltské kultury Lughnasad letos již poosmnácté otevře brány oppida keltského skanzenu Země Keltů v Nasavrkách. Festival konající se 26. - 27. července 2024, láká nejen na možnost seznámení se s životy dávných Keltů, Germánů a Římanů.
V uplynulých třech letech jste mohli sledovat příběh náčelníka Biateca a jeho osud tváří v tvář moci Římské říše. Nyní přichází čas představit nový tématický cyklus, který bude návštěvníka provázet celým festivalem a s nímž se přeseneme do různých koutů Evropy, kde se odehrávaly životní příběhy keltských hrdinů a hrdinek. Téma nového cyklu nese název Čas králů a královen.
Mezinárodní festival keltské kultury Lughnasad
Mezinárodní festival keltské kultury Lughnasad
Projděte branou do světa obyvatel starověké Evropy. Seznamte se s jejich obydlími, starodávnými řemesly i zbraněmi. Vydejte se na cestu historií prostřednictvím přednášek nejen z oblasti archeologie. Nebylo by však oslav bez hudby, tance a zpěvu. Zapojte se do výuky irských a skotských tanců a vychutnejte si melodie keltského folku během večerních koncertů českých i zahraničních kapel.
Pro děti bude v oppidu připraven bohatý program s mnoha aktivitami, čtení keltské pohádky i divadelní představení. Vesnička keltského skanzenu ožije díky reenactorům, tedy těm kteří rekonstruují tehdejší život, řemesla, umění ale i bojové dovednosti. Můžete tak obdivovat tvorbu oděvů, odlévání bronzu, výrobu ze dřeva i kostí, tvrdou práci kovářů a třeba i ražbu mincí. Některá tato dávná řemesla si budete moct sami vyzkoušet a také ochutnat speciality keltské a římské kuchyně. Vesnička i řemeslné trhy o žijí již v pátek 26. července.
Dle tradic dávných Keltů je svátek Lughnasad oslavou úrody a sklizně. Vrcholem těchto oslav je obřad, při kterém se poděkuje za hojnost a úrodu. Slavnostním průvodem nesena podoba Obilné bohyně spletená z klasů pšenice.
Vstupenky jsou v prodeji již od 1. února v síti Smsticket. Pro více informací sledujte facebookový a instagramový profil Mezinárodního festivalu keltské kultury Lughnasad, nebo navštivte stránky www.lughnasad.cz.
Zažijte cestu historií i jedinečný festival, který v České republice nemá obdoby. Tak neváhejte a přijďte odhalit příběhy slavných předků na Lughnasad 2024 v Nasavrkách!
 

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
2223242526
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib